livios logo

De perfecte vloer kiezen voor je verbouwing: gebruik deze tips

Verbouwingen in aantocht? Besteed dan zeker de nodige aandacht aan de keuze van je vloer. Leg je de nieuwe vloer op je bestaande vloer of breek je de oude beter uit? En waar moet je nog rekening mee houden? Hier lees je enkele belangrijke tips.

Je oude vloer laten liggen of uitbreken?

Een nieuwe vloer bovenop je oude plaatsen is op korte termijn sneller en goedkoper. Zorg er wel voor dat je de vloer op de juiste manier plaatst om het risico op problemen op lange termijn – en dus extra tijd en kosten – te beperken.

Drie tips als je je bestaande vloer wil behouden:

  • Check of je oude vloer wel een geschikte ondergrond is voor de nieuwe vloer. Is je bestaande vloer niet in goede staat, dan krijg je ook met de nieuwe vloer problemen, zoals verzakkingen, barsten of een slechte hechting door vuil.
  • Zorg ervoor dat je bestaande vloer egaal is. Is dat niet het geval, dan moet je die eerst laten egaliseren. Denk eraan dat ook dat extra kosten met zich meebrengt.
  • Kies een dunne vloer. Zo vermijd je dat je deuren en drempels moet aanpassen en dat je nieuwe vloer in hoogte verschilt met bestaande vloeren in aanpalende ruimtes.

Je oude vloer uitbreken is op lange termijn de veiligste keuze. Je vermijdt zo immers de problemen die vaak voorkomen als je meerdere vloeren op elkaar legt:

  • niveauverschillen tussen kamers
  •  verzakkingen of barsten in je vloer door een ondervloer in slechte staat
  • geluidsoverlast door een slechte hechting met je oude vloer of een onstabiel lockingsysteem
  •    

Maar hoe pak je dat aan, een vloer uitbreken? Hier vind je enkele tips. 

De gouden regel: beslis voor de start van de verbouwingswerken over je vloer. Zo kan je de werken tot in de puntjes voorbereiden en krijg je tijdens en na het verbouwen niet te maken met onverwachte problemen. 

Nog 3 tips voor de juiste keuze

Heb je de staat van je bestaande vloer beoordeeld, dan heb je al een belangrijke stap gezet. Maar er zijn natuurlijk nog enkele zaken waar je rekening mee moet houden.

1.      Maak een slimme kostenraming

Aan verbouwen hangt uiteraard een kostenplaatje. Vergeet bij de berekening van je verbouwingsbudget dus zeker je vloer niet. Leg voor de werken de verschillende mogelijkheden naast elkaar – bestel daarvoor een aantal stalen – en kies een oplossing die binnen je budget past.

2.      Houd rekening met alle factoren

Naast budget spelen ook andere factoren mee in je keuze. Heb je jonge kinderen of huisdieren, dan kies je bijvoorbeeld beter voor een water- en/of krasbestendige vloer. En in een ruimte met weinig passage kan je misschien besparen met een iets goedkopere vloer? In je woonkamer of keuken kan je dan wel weer gaan voor een iets duurdere vloer.

3.      Laat je bijstaan door specialisten

Bij verschillende stappen van je verbouwingswerken kan het advies van een specialist enorm nuttig zijn. Heb je twijfels over je oude vloer, dan kan je iemand met kennis van zaken laten beoordelen of die nog voldoet als ondervloer. Bepaalde types vloeren zijn bovendien moeilijker te plaatsen dan andere, zeker als je die op een oude vloer aanbrengt. Denk maar aan parket. Voor de plaatsing van parket doe je misschien beter een beroep op een vakman.

BerryAlloc, de specialist in houten vloeren voor verbouwingen

Welke keuzes je ook maakt, BerryAlloc heeft de geschikte houten vloer in huis voor jou. De opties zijn eindeloos en divers, maar er is één constante: alle vloeren van BerryAlloc zijn van hoge kwaliteit en dus meteen ook geschikt voor elke verbouwing.

>> Ontdek de vloeren van BerryAlloc

13 dingen die je moet weten over vloermaterialen


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10752-14271/berryalloc/partnerberichten/de-perfecte-vloer-kiezen-voor-je-verbouwing-gebruik-deze-tips/