livios logo

Je denkt dat houtskeletbouw niets voor jou is?

Dan denk je verkeerd. In de Scandinavische landen, Canada en Amerika bouwt men al decennia lang, kwalitatieve, duurzame en goed isolerende woningen. Waarom zijn houtskeletwoningen een goed of beter alternatief voor traditionele woningen? Wij zetten alvast enkele voordelen van houtskeletbouw hieronder op een rij.

12314-N

2 halfopen houtskeletwoningen te koop in Kortessem

Foto Hustings Bouwgroep

12314-N

2 halfopen houtskeletwoningen te koop in Kortessem

Foto Hustings Bouwgroep

12314-N

Volledig uitgeruste, moderne keuken!

Foto Hustings Bouwgroep

12314-N

Ruime woonkamer met veel lichtinval.

Foto Hustings Bouwgroep

Benieuwd naar houtskeletbouw? Ontdek onze woningen in Kortessem op onze website of kom vrijblijvend een kijkje nemen.

 1. Houtskeletbouw is een droge en snelle manier van werken
  De woning wordt geprefabriceerd in een atelier en op enkele dagen tijd geplaatst op de werf. De muren worden afgewerkt met gipskartonplaten. Hierdoor zit er geen vocht in de woning wat onmiddellijk voor een aangenaam binnenklimaat zorgt! Dit betekent geen wachttijd voor verfwerken zoals in een traditionele woning!
 1. Optimaal binnenklimaat
  We haalden het al aan in punt 1, maar houtskeletbouw is een droge manier van bouwen. In traditionele woningen duurt het gemiddeld 1 jaar vooraleer het bouwvocht uit de woning is. Men gaf vroeger vaak de gouden raad in een nieuwe woning dat men het eerste jaar best verwarmde met de ramen open om het bouwvocht versneld uit de woning te halen. Gezien alle inspanningen die we tegenwoordig doen om woningen energiezuinig te maken, lijkt dit dweilen met de kraan open. Hout zelf is ook een goede thermische isolator. Houten wanden voelen nooit koud aan en werken vochtregulerend. Het hout staat waterdamp af aan de omgeving waardoor schimmelvorming op de muren voorkomen wordt. Een gezellige en warme woning dus van bij de start!
 1. Duurzaam en milieuvriendelijk bouwproces
  Hout is een onuitputtelijke bron van materiaal. Het hout dat gebruikt wordt tijdens onze houtskeletprojecten is afkomstig van duurzaam beheerde bossen. Verder vergt de verwerking van hout ook zeer weinig energie en laat het nauwelijks afvalstoffen na. Zo dragen we samen ons steentje bij aan de toekomst van onze aarde!
 1. Lichte constructie
  Een houtskeletwoning is een lichte constructie waardoor het uitermate geschikt is om te gebruiken op minder draagkrachtige grond. Door de lichte constructie is het gemakkelijker en goedkoper te verwerken als aanbouw of optopping van een bestaande woning zonder dat je de funderingen dient te verzwaren. Lees hier meer informatie over verbouwen.

Wens je meer informatie over houtskeletbouw of traditionele woningbouw of verbouwingen, aarzel niet om ons te contacteren.

12 dingen die je moet weten over bouwtechnieken


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10755-12314/hustings-bouwgroep/partnerberichten/je-denkt-dat-houtskeletbouw-niets-voor-jou-is/