livios logo

De betonnen dakpan: duurzaam en milieuvriendelijk

Wie duurzaam wil bouwen, kiest voor een bouwproces dat zo weinig mogelijk schadelijke stoffen uitstoot, zo weinig mogelijk energie verbruikt en waarin enkel duurzame en natuurlijke bouwmaterialen gebruikt worden. Voor een duurzaam en milieuvriendelijk dak, zijn betonnen dakpannen de beste keuze. Ze stoten namelijk minder CO2 uit dan andere dakbedekkingsmaterialen, ze bestaan uit natuurlijke grondstoffen en je kunt ze eenvoudig recycleren. BMI Monier breidt bovendien het bestaande assortiment uit met vier nieuwe betondakpannen. De nieuwe pannen maken het zo mogelijk om nog meer aan de grote variëteit aan bouwstijlen van vandaag tegemoet te komen en passen zowel in traditionele als moderne architectuur.

14238-NL

De betonnen dakpan: duurzaam en milieuvriendelijk

Foto BMI Monier en BMI Icopal

14238-NL

De betonnen dakpan: duurzaam en milieuvriendelijk

Foto BMI Monier en BMI Icopal

14238-NL

De betonnen dakpan: duurzaam en milieuvriendelijk

Foto BMI Monier en BMI Icopal

14238-NL

De betonnen dakpan: duurzaam en milieuvriendelijk

Foto BMI Monier en BMI Icopal

Minimale milieubelasting

De productie van een betonnen dakpan creëert minder CO2-uitstoot dan andere dakbedekkingsmaterialen: ze leveren zo tot 80% minder CO2-emissie. De betonnen dakpan bestaat daarnaast uit zuivere, natuurlijke grondstoffen zoals zand, cement en water. Een kleuring met natuurlijke ijzeroxiden zorgt voor een langdurig kleurbehoud. Bovendien is het productieproces ook erg milieuvriendelijk. Zo drogen de pannen in efficiënt verwarmde uithardingskamers waardoor er minder energie nodig is en wordt er gebruik gemaakt van biologisch afbreekbare ontkistingsolie. Tijdens de productie komen er ook nauwelijks stoffen in het milieu terecht. Als je dakpannen aan het einde van hun levensduur zijn, kun je ze bovendien heel eenvoudig opnieuw gebruiken in andere betonproducten. Tot slot zijn betondakpannen ook vriendelijk voor je portemonnee!

Horizon: de dakpan voor een strakke skyline

Horizon is een nieuwe, kleine pan met afgeronde neus en wordt ook wel de dunste vlakke pan ooit genoemd. Wie op zoek is naar een elegante, vlakke betondakpan die mooi aansluit bij een hedendaagse minimalistisch ontwerp, vindt in dit aanbod zeker wat hij zoekt. De zwevende neus van deze dakpan creëert een fijne schaduwlijn, waardoor een modern horizontaal gelijnd patroon op het dak ontstaat. Die zwevende panrand zorgt er ook voor dat de onderliggende pand sneller droogt en zo beter bestand is tegen weersinvloeden. De zijsluiting van de Horizon is bovendien onzichtbaar, waardoor de dakpannen perfect op elkaar aansluiten en vuil geen kans maakt. De pan is beschikbaar in bruin, granietgrijs en zwart.

Stonewold: groot, modern en vlak

Stonewold is een grote, moderne en vlakke betondakpan, speciaal ontwikkeld om mee te surfen op de trend van strakke dakvlakken. De dakpan wordt gekenmerkt door een glad oppervlak dankzij de integratie van microbeton en fijn zand in het productieproces. De pan trotseert overigens eenvoudig alle weersomstandigheden met een hoge vorstbestendigheid, waterdichtheid en een lage vochtabsorptie, met extra beschermlaag tegen weer en wind. Tussen deze dakpannen kunnen bovendien eenvoudig zonnepanelen geïntegreerd worden.

Sneldek: de populairste betondakpan van België

De naam van deze dakpan laat weinig tot de verbeelding over: dankzij het grote formaat en het slimme design kan deze pan uitermate snel geplaatst worden, wat de prijs per m² daardoor zeer gunstig maakt. Het assymetrische profiel van deze dubbelgewelfde dakpannen zorgt voor een elegante uitstraling. Deze pan is de laatste jaren steeds populairder geworden in renovatieprojecten, omdat de dubbele welving mogelijke oneffenheden perfect verhult. De pan is bovendien beschikbaar in heel wat genuanceerde kleuren, zoals rood, bruin, granietgrijs, zwart, rustiek oranje-zwart geaderd en blauw-grijs geaderd.

Brugse Pan: zacht golvend met klasse

Een dakpan dat klasse én rust uitstraalt? Dat is de kleine Brugse pan. De zachte S-golving geeft de uitstraling en het profiel van de vroegere Boomse pannen. Deze pan combineert erg mooi met landelijke architectuur, maar kan ook perfect geïntegreerd worden in hedendaagse projecten. De Brugse Pan is beschikbaar in rood, zwart en blauw-grijs.

Getest in eigen wind- en regentunnel

Het spreekt voor zich dat het een erg goede zaak is als je kiest voor milieuvriendelijke producten. Maar je wil natuurlijk ook zeker zijn van de levensduur van de materialen. Om dit te garanderen worden alle producten uitvoerig getest in de eigen wind -en regentunnel in het Technische Centrum in Duitsland. Hier worden diverse weersomstandigheden gesimuleerd om het effect ervan op de producten weer te geven. Alleen als het product deze testen doorstaat in al zijn facetten wordt het op de markt gebracht. De kwaliteit is zodanig verzekerd dat je een garantieperiode van 30 jaar krijgt op alle dakpannen.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10762-14238/bmi-monier-en-bmi-icopal/partnerberichten/de-betonnen-dakpan-duurzaam-en-milieuvriendelijk/