livios logo

Op en top Belgische betondakpan van BMI Monier

BMI Monier breidde onlangs het bestaande assortiment uit met vier nieuwe betondakpannen. Die betondakpannen zijn niet enkel goed voor het milieu, maar ook op en top Belgisch. Het productieproces van deze betondakpan vindt van A tot Z plaats in Tessenderlo: de enige betondakpan op de Belgische markt die volledig op eigen bodem geproduceerd wordt. Een volledig Belgisch bouwproduct biedt een Belgische kwaliteitsgarantie en een korter en bijgevolg ecologischer transportproces. 

15163-NL

BMI Monier betondakpan

Foto BMI Monier en BMI Icopal

15163-NL

BMI Monier betondakpan

Foto BMI Monier en BMI Icopal

15163-NL

BMI Monier betondakpan

Foto BMI Monier en BMI Icopal

Een Belgisch bouwproduct: betere kwaliteit en korte keten    

De vier nieuwe betondakpannen Horizon, Stonewold, Brugse pan en Sneldek worden van bij het mengen van de grondstoffen tot bij het verpakken van de pannen in Tessenderlo geproduceerd. Dit biedt heel wat belangrijke én unieke voordelen. De kwaliteitsstandaard in België voor de productie van de pannen is heel hoog, wat een echte meerwaarde biedt ten opzichte van geïmporteerde pannen. Ook de transportafstand is een pak korter en dus ecologischer dan bij geïmporteerde pannen. 85% tot 90% van de betondakpannen uit Tessenderlo worden namelijk verkocht in België. Die korte afstand biedt ook de zekerheid dat het product op tijd op jouw bouwwerf aankomt, belangrijker dan ooit tijdens de coronapandemie of het onlangs nog versperde Suezkanaal. 

Veel Belgische grondstoffen  

Het Belgische karakter komt niet enkel tot stand door het lokale productieproces, een groot deel van de grondstoffen is ook van Belgische bodem. Zo komt de verf uit Vilvoorde, het cement uit Doornik en de ontkistingsolie uit Lummen. Het zand wordt ontgonnen in Nederland, maar via een schip aangeleverd. Eén schip zand komt overeen met ongeveer 100 vrachtwagens, wat ook een belangrijke impact heeft op het duurzame karakter van de BMI betondakpannen en voor minder belasting op het wegennet zorgt. 

Voor elk type bouwproject 

Niet enkel de Belgische particulier houdt ervan, de betondakpan is ook een populair dakbedekkingsmateriaal in de projectbouw omwille van de snelle plaatsing en de budgetvriendelijke prijs. Het is belangrijk dat zowel de particulier als de andere betrokken partijen zich bewust zijn van het milieuvriendelijke en Belgische karakter van de betondakpan en er de vele voordelen van leren kennen. De Belgische betondakpan wordt op een duurzame manier vervoerd en heeft niet de halve wereld afgereisd voor het op jouw dak belandt. Bovendien is ook het bouwproces milieuvriendelijk en bestaat het de pan uit natuurlijke bouwmaterialen. De pannen passen zowel in traditionele als moderne architectuur, in particuliere woningbouw als projectbouw en zijn vriendelijk voor je portemonnee! 

Sneldek: de populairste betondakpan van België 

De naam van deze dakpan laat weinig tot de verbeelding over: dankzij het grote formaat en het slimme design kan deze pan uitermate snel geplaatst worden, wat de prijs per m² daardoor zeer gunstig maakt. Het assymetrische profiel van deze dubbelgewelfde dakpannen zorgt voor een elegante uitstraling. Deze pan is de laatste jaren steeds populairder geworden in renovatieprojecten, omdat de dubbele welving mogelijke oneffenheden perfect verhult. De pan is bovendien beschikbaar in heel wat genuanceerde kleuren, zoals rood, bruin, granietgrijs, zwart, rustiek oranje-zwart geaderd en blauw-grijs geaderd. 

Ontdek hier het volledige assortiment betondakpannen van BMI Monier.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10762-15163/bmi-monier-en-bmi-icopal/partnerberichten/op-en-top-belgische-betondakpan-van-bmi-monier/