livios logo

Wakaflex: de snelste loodvervangende dakaansluiting waarop regen en wind geen kans maken

Wie een dak heeft met een dakvenster, dakkapel of schoorsteen, weet dat het belangrijk is om regenwater af te leiden en ervoor te zorgen dat wind niet tussen de aansluiting en de dakpannen kan komen. Maar is een traditionele dakafdichting uit lood vandaag wel nog de beste keuze? Wakaflex van BMI Monier zorgt voor een naadloze én loodvervangende verbinding tussen dakaansluiting, rond dakramen en dakkappelen en de dakpannen. Het is vormvast, weersbestendig en waterdicht. Bovendien is het ook het perfecte, milieuvriendelijke alternatief voor aansluitingen uit traditionele materialen. 

15192-NL

BMI Monier Wakaflex

Foto BMI Monier en BMI Icopal

15192-NL

BMI Monier Wakaflex

Foto BMI Monier en BMI Icopal

15192-NL

BMI Monier Wakaflex

Foto BMI Monier en BMI Icopal

15192-NL

BMI Monier Wakaflex

Foto BMI Monier en BMI Icopal

Milieuvriendelijk materiaal 

Wakaflex is een universeel loodvervangende afdichtingsband met uitstekende afdichtingseigenschappen en is extreem duurzaam. Het materiaal bestaat uit PIB (polyisobutyleen) met een ondergrond van geanodiseerd aluminiumgaas en 2 butyl kleefstroken aan de onderzijde. PIB is onschakelijk voor het milieu, het is 100% recycleerbaar en bevat geen giftige stoffen. Dit materiaal zorgt er zo voor dat het hemelwater niet verontreinigd wordt. In het hemelwater worden namelijk soms te hoge concentraties van zware metalen of andere verontreinigende stoffen aangetroffen, waar materiaal zoals lood in dakbedekking of dakgoten voor een stuk verantwoordelijk voor is.  

Snelle en esthetische afwerking  

Wakaflex vormt zich perfect op alle plaatsen naar de ondergrond. Het materiaal is bovendien zo licht en handig in gebruik, dat de plaatsing zonder speciaal gereedschap gebeurt: een schaar en roller volstaan. Zo kan de doe-het-zelver op eigen houtje aan de slag. Aan de randen zijn extra butyl-kleefstroken aangebracht om de verwerking te vergemakkelijken en de eerste hechting te garanderen. Wakaflex is daarnaast, in tegenstelling tot een afwerking in lood, beschikbaar in verschillende kleuren. Zo kun je kiezen voor een esthetische afwerking op elk type dak, in elke kleur. Bovendien hecht lood zich niet op de ondergrond en zorgt het bijna altijd voor een kleurverschil. Wanneer het veel regent, kun je dan ook vaak de looddruiprichting zien op je dak, wat bij Wakaflex niet het geval is. 

Wind of regen maakt geen kans 

Het flexibel materiaal zorgt voor een strakke aansluiting op het dak en geeft vocht en wind geen kans om tussen de aansluiting en de dakpannen te komen. De spanningsvrije, metalen wapening loopt door tot aan de randen. Het materiaal blijft hierdoor strak aangesloten in alle richtingen. Daar waar Wakaflex overlappend wordt aangebracht, treedt bovendien vulkanisatie op. Hierdoor is de overlap dan ook perfect waterdicht. Verhittingslas of plakmiddelen zijn verleden tijd. Bovendien is Wakaflex tot 50% in de lengte en 15% in de breedte rekbaar.  

 


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10762-15192/bmi-monier-en-bmi-icopal/partnerberichten/wakaflex-de-snelste-loodvervangende-dakaansluiting-waarop-regen-en-wind-geen-kans-maken/