livios logo

Hoeveel een Silestone-keukenwerkblad kost? Dit zijn de prijsbepalers!

Silestone is een kwartscomposiet die beschikbaar is in verschillende kleuren en afwerkingen. Dit onderhoudsvriendelijk materiaal is krasbestendig én perfect bestand tegen vlekken. Maar hoeveel kost een keukenwerkblad in Silestone? En welke factoren bepalen de prijs?

Wist je dat het materiaal van je keukenwerkblad ongeveer 33% van de prijs bepaalt? 66% van de prijs betaal je voor de afwerkings- en plaatsingskosten. Een Silestone-werkblad kost ongeveer tussen de 400 en 900 euro per vierkante meter, exclusief btw. De prijs is afhankelijk van de gekozen kleur, dikte, afwerking, verwerking en installatie van je werkblad.

12359-N

Silestone is onderhoudsvriendelijk, krasbestendig én perfect bestand tegen vlekken.

Foto Silestone, kwartscomposieten werkbladen

12359-N

Wist je dat voor een spoelbak een opbouwmodel het goedkoopst is?

Foto Silestone, kwartscomposieten werkbladen

12359-N

Een recht gepolijste kant voor je werkblad is de meest courante afwerking en ook het voordeligst.

Foto Silestone, kwartscomposieten werkbladen

Drie budgettips voor jouw Silestone-keukenwerkblad:

1. Spoelbak

Bij een nieuw keukenwerkblad hoort natuurlijk ook een nieuwe spoelbak. Je kan kiezen uit verschillende modellen: vlakbouw, onderbouw of opbouw. Wist je dat een opbouwmodel het goedkoopst is? Onderbouw is het duurst omdat de rand van het werkblad gepolijst moet worden: je betaalt dus meer voor de afwerkingskosten.

Tip: ontdek het ruime aanbod spoelbakken van Cosentino.

2. Randafwerking

Ook de randafwerking bepaalt de prijs van je werkblad. Een recht gepolijste kant is de meest courante afwerking en ook het voordeligst. Wil je een dikkere rand? Dan kan je de rand in verstek laten opdikken. Hier komt meer zaag- en lijmwerk aan te pas en is dus duurder. Ook de kleur bepaalt de prijs. In de witte tinten geldt bijvoorbeeld: hoe witter je werkblad, hoe hoger de prijs. 

3. Steenkapper of keukenbouwer

Silestone wordt gemaakt in grote platen die door een steenkapper verwerkt worden tot keukenwerkbladen, spatwanden, … Elke steenkapper of keukenstudio bepaalt zelf zijn prijs, zowel voor het materiaal als voor de afwerking en plaatsing. Vraag enkele offertes op zodat je de prijzen en afwerkingsmethodes met elkaar kan vergelijken.

Tip: nieuwsgierig hoe je Silestone-keukenwerkblad eruit kan zien? Stel met deze tool zelf je werkblad samen.

Meer info? Surf naar www.cosentino.be/belgië.

Een gedetailleerde prijsberekening? Zoek een steenkapper of keukenstudio in je buurt.


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10767-12359/silestone-kwartscomposieten-werkbladen/partnerberichten/hoeveel-een-silestone-keukenwerkblad-kost-dit-zijn-de-prijsbepalers/