livios logo

Spectaculaire voor en na: ontdek de rode draad

Dirk renoveerde zijn volledige woning. Met één rode draad in het verhaal: Dekton van Cosentino. Het perfecte materiaal voor keukenwerkbladen, vloeren, wandbekleding en badkamers. Ontdek hoe Dirk dit materiaal doortrekt in zijn interieur en voor mooie contrasten zorgt.

De woning van Dirk onderging een echte transformatie. De ramen werden vervangen, de oude keuken en badkamer vlogen eruit, net zoals de vloeren én de zolder werd omgetoverd tot een prachtige masterbedroom. Zowel in zijn keuken, leefruimte als badkamer vind je Dekton terug, een supersterk materiaal dat vlek-, kras- en hittebestendig is.

12445-NL

Dirk renoveerde zijn volledige woning. Met één rode draad in het verhaal: Dekton van Cosentino.

Foto Dekton

12445-NL

Ook de spatwand in de keuken en het tafelblad in de woonkamer zijn gemaakt uit Dekton.

Foto Dekton

12445-NL

Dirk koos voor een donkere Dekton Kelya-vloer die doorloopt over de wand.

Foto Dekton

Van keukenblad…

Dirk koos voor een keukenwerkblad in Dekton. “Het is een uiterst geschikt materiaal voor je keuken omdat het vlek-, kras-, zuur- en vooral hittebestendig is. Je kan er gerust hete kookpotten en ovenschotels opzetten. Dat maakt het tot een blad waarop je echt kan werken. Dekton is ook snel te reinigen en erg onderhoudsvriendelijk”, zegt Dirk.

… tot spatwand en tafelblad

Ook de spatwand in de keuken en het tafelblad in de woonkamer zijn gemaakt uit Dekton. “We lieten het tafelblad op maat maken en kozen voor Dekton Aura. We houden van de marmerlook, maar nog méér van de voordelen die Dekton biedt ten opzichte van echte marmer. Deze kleur keert terug in de spatwand en zorgt voor een leuk accent in ons interieur. Het contrasteert ook mooi met de donkere tinten in de keuken”, vertelt Dirk.

XXL-vloeren

Zowel in de keuken als de badkamer ligt er een Dekton-vloer. “Dekton is ideaal als je een vloer met grote tegels wilt”, zegt Dirk. In de keuken koos hij voor een tegel van 140 op 156 cm en in zijn badkamer voor een formaat van 105 op 70 cm. Wist je dat Dekton-vloeren beter bestand zijn tegen dagelijks gebruik en je ze makkelijk kan onderhouden?

Contrast in de badkamer

Het materiaal is ook ideaal voor je badkamer: niet alleen voor vloeren, maar ook als wandtegel. Je kan de formaten bijna volledig aanpassen aan jouw ruimte, waardoor je voegen tot een minimum kan beperken. Dirk koos voor een donkere Dekton Kelya-vloer die doorloopt over de wand. Dit contrasteert mooi met de lichte Blanco Zeus-kleur van de Silestone-wastafel. De suède-afwerking zorgt voor een mat effect. Ook de douchebak matcht perfect met de wastafel en bestaat uit hetzelfde materiaal.

Meer weten over de toepassingen van Dekton? Laat je inspireren door andere projecten of zoek een verkooppunt in je buurt. Vraag zeker ook naar stalen om de verschillende kleuren en afwerkingen te ontdekken.

Het project werd gerealiseerd door Vorm Interieurgroep en Trouilliez Interieur.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10768-12445/dekton/partnerberichten/spectaculaire-voor-en-na-ontdek-de-rode-draad/