livios logo

Een materiaal dat tegen een stootje kan? Dekton is tegen bijna alles bestand

Ben je op zoek naar een kindvriendelijk keukenwerkblad? Met Dekton zit je goed: het is bestand tegen hitte, krassen en vlekken. Dankzij die eigenschappen is het materiaal ook uiterst geschikt als vloer of gevelbekleding. Cosentino zet de voordelen en toepassingen ervan op een rij.

16123-NL

Foto Dekton

16123-NL

Foto Dekton

16123-NL

Foto Dekton

16123-NL

Foto Dekton

16123-NL

Foto Dekton

Kras-, vlek- en hittebestendig

Dekton is een ultracompact oppervlak dat over enkele unieke eigenschappen beschikt. Zo heeft het een hoge kras-, hitte- en vlekbestendigheid. Het materiaal is ook bestand tegen verslijting: terwijl andere materialen na verloop van tijd tekenen van slijtage vertonen, moet Dekton nooit vervangen of bijgewerkt worden. Lees hier meer over de voordelen.

Ideaal voor je keukenwerkblad

Dankzij zijn eigenschappen is Dekton geschikt als werkblad in je keuken. Je kan er hete pannen opzetten en ook voor krassen of vlekken hoef je niet te vrezen. Wil je graag een eiland met een naadloos oppervlak? Ook dat is mogelijk, want Dekton is verkrijgbaar als groot formaat. Zo kan je je keukeneiland uit één oppervlak ontwerpen tot 1,44 meter breed en 3,20 meter lang. Daarnaast heb je keuze uit verschillende diktes, zodat je het naar jouw wensen kan aanpassen: van 4 mm tot 30 mm.

Ook voor vloeren…

Dekton heeft een lage porositeit en is ook geschikt als vloer. Dankzij het grote formaat kan je Dekton als XL-tegel gebruiken in je leefruimte of keuken. Je kan het materiaal ook laten doorlopen op je trap voor een homogeen geheel in je interieur. Lees hier meer over Dekton-vloeren. Ook voor een terras of buitenkeuken is het geschikt.

… en gevels

De materiaalkeuze voor je gevel is van cruciaal belang, omdat het een invloed heeft op de stabiliteit en energie-efficiëntie van je woning. Doordat Dekton kleurvast en bestand is tegen vorst en uv-stralen, is het ook geschikt voor buitenoppervlakken. Zoek hier inspiratie voor jouw gevel.

Ontdek de Dekton-collectie

Ben je overtuigd van Dekton? Dan heb je keuze uit meer dan 40 kleuren verspreid over acht verschillende collecties, met een brede waaier aan verschillende looks zoals marmer, hout en beton. Bekijk hier alle Dekton-kleuren.

Meer weten?

Wil je de Dekton-kleuren in real life aanschouwen? Ga dan langs in een verkooppunt in jouw buurt. Heb je hulp nodig bij je zoektocht naar een geschikt keukenwerkblad, een nieuwe vloer of de juiste gevelbekleding? Bij Cosentino helpen we je met jouw project. Vraag hier persoonlijk advies of een offerte aan.


{

Het beste van Livios in je mailbox?

Volg ons op social media

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10768-16123/dekton/partnerberichten/een-materiaal-dat-tegen-een-stootje-kan-dekton-is-tegen-bijna-alles-bestand/