livios logo

Mijn verwarmingssysteem vervangen, hoe begin ik daar aan?

Is jouw verwarmingsketel ouder dan 15 jaar? Dan is het aangeraden  om deze te vervangen door een zuiniger model. Waar hou je best rekening mee?

12472-N

Condensatieketels hebben een rendement dat 20 tot 25% hoger ligt dan sommige traditionele ketels.

Foto Buderus

12472-N

Indien je een grondige renovatie aangaat, is het slim om ook hernieuwbare energie te overwegen.

Foto Buderus

Hernieuwbare energie?

Wanneer je je verwarmingssysteem vervangt, kan het een goede keuze zijn om hernieuwbare energie te integreren. Controleer dan wel of jouw woning al voldoende geïsoleerd is. De vuistregel is: hoe minder je moet verwarmen, hoe beter.

Indien je verwarmt met radiatoren en je deze niet meteen wenst te vervangen, kunnen thermische zonnepanelen jouw systeem zuiniger maken. Op zonnige dagen kan je de warmte van de zon opslaan in een buffervat. Deze energie kan je later gebruiken om je radiatoren op te warmen.

Wanneer je al vloerverwarming hebt, of als je dit overweegt, kan een warmtepomp ook een interessante investering zijn. Deze werkt namelijk, net als vloerverwarming, op een lagere temperatuur.

Condensatieketel plaatsen

Je bespaart ook veel geld als je je niet-condenserende verwarmingsketel vervangt door een condensatieketel. Condensatieketels recycleren namelijk warmte die anders verloren gaat. Zo verbruikt jouw verwarmingssysteem minder energie.
Een condensatieketel kan op dezelfde plaats geïnstalleerd worden als je huidige ketel, het volstaat om een aangepaste luchtaanvoer te plaatsen in de schouw.

Overtuigd van de voordelen?
Vraag meteen een gratis offerte aan!

11 dingen die je moet weten over centrale verwarming


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10770-12472/buderus/partnerberichten/mijn-verwarmingssysteem-vervangen-hoe-begin-ik-daar-aan/