livios logo

Het ideale verwarmingssysteem voor nieuwbouw

Je wilt een woning bouwen voor jouw gezin. Na lang zoeken heb je eindelijk de ideale bouwgrond gevonden, een architect aangeschreven en kan je van start gaan. Vroeg of laat wordt het tijd om ook aan de technieken voor je woning te denken. De keuze voor een bepaalde techniek heeft een grote impact, zowel op de energiezuinigheid van jouw woning, als op het comfort van jou en je gezin.

13011-N

In 2019 moeten nieuwbouwwoningen in Vlaanderen een E-peil van 40 halen.

Foto Buderus

13011-N

Je haalt de best mogelijke ErP-score met een geothermische warmtepomp.

Foto Buderus

E-peil

In 2019 moeten nieuwbouwwoningen in Vlaanderen een E-peil van 40 halen, in 2020 wordt dat verlaagd naar 35 en voor 2021 is voorlopig het laagste E-peil van 30 voorzien. Als jouw woning een lager energiepeil haalt dan wat wettelijk verplicht is, krijg je er een premie bovenop.

De materialen die gebruikt worden in de ruwbouw, het isolatieniveau en de verwarmingstechnieken hebben een invloed op het  E-peil.

Meest zuinige verwarmingstechniek

Van alle verwarmingstechnieken die momenteel op de residentiële markt voorhanden zijn, behaal je de beste score met een geothermische warmtepomp. Dit volledig hernieuwbare systeem haalt de nodige energie uit de bodem en en voorziet zo jouw woning van verwarming en van sanitair warm water.

Geothermische warmtepomp: Logatherm WSW196i

Met de Logatherm WSW196i biedt Buderus jou het neusje van de zalm op vlak van geothermie. De warmtepomp heeft een modulatie van 4 tot en met 12 kW. Hierdoor is een zuinige werking gegarandeerd: zowel tijdens de herfst en de lente als tijdens de koude wintermaanden. De Logatherm WSW196i is verbonden met het internet, zodat je jouw instellingen altijd kunt raadplegen en eventueel aanpassen via de MyDevice applicatie van Buderus.

Dankzij de ingebouwde boiler voorziet het systeem jouw woning zowel van verwarming als van sanitair warm water. Je hebt bovendien de mogelijkheid om te kiezen voor een boiler met spiraalwarmtewisselaar voor opwarming met thermische zonnepanelen.

Vraag hier jouw vrijblijvende offerte aan!

12 dingen die je moet weten over hernieuwbare energie


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10770-13011/buderus/partnerberichten/het-ideale-verwarmingssysteem-voor-nieuwbouw/marketing@buderus.be