livios logo

Ga jij renoveren? Met een 3-wandige lichtkoepel isoleer je nóg beter

Denk jij aan renoveren? Je woning moet aan steeds strengere normen voldoen: de Vlaamse overheid wil dat in 2050 iedere woning even energiezuinig is als een nieuwbouwwoning van vandaag. Je isolatie is nu belangrijker dan ooit. Isoleer daarom meteen goed: ga voor een driewandige kunststoflichtkoepel. Zo voldoe je aan de energienormen én bespaar je tot 35% op je energiefactuur.

12635-N

Met een driewandige kunststofkoepel van Skylux bespaar je tot 35% op je energiefactuur.

Foto Skylux

12635-N

Met een vierwandige lichtkoepel voldoe je aan de huidige EPB-norm.

Foto Skylux

12635-N

Bij Skylux kies je voor een vierkante, ronde of rechthoekige lichtkoepel in bol- of piramidevorm.

Foto Skylux

Denk op de lange termijn

Het belangrijkste voordeel van je lichtkoepel? Dat je meer daglicht in huis haalt, natuurlijk. Maar dat is niet zijn enige functie: je lichtkoepel moet je woning ook isoleren. Denk daarom op de lange termijn en kies een Skylux kunststofkoepel met minstens drie wanden: ideaal voor je renovatie. En niet alleen de drie wanden zijn belangrijk. Ook de stilstaande lucht die ertussen zit, zorgt voor een betere isolatie van je woning.

Verlaag je energiefactuur met 35%

Voor een kleine meerprijs isoleer je met een driewandige acrylaat- of polycarbonaatkoepel van Skylux al een pak beter dan met een tweewandige versie: je bespaart tot 35% op je energiefactuur. Die extra euro’s heb je dus snel terugverdiend. Vanaf een vierwandige koepel zakt je energiefactuur met meer dan 50%. Hoe meer wanden, hoe beter je scoort. Nog meer besparen? Ga voor een extra groot formaat: met een lichtkoepel van 100 op 200 cm haal je nóg meer licht en huis en heb je des te minder kunstlicht nodig. Van een win-winsituatie gesproken!

Nieuwbouw? Ga voor vierwandig

Ga je bouwen? Dan ben je beter af met een vierwandige lichtkoepel. Met zo’n exemplaar voldoe je aan de huidige EPB-norm. En dat is belangrijk: een koepel die niet genoeg isoleert, kan je een fikse EPB-boete opleveren. Wat meer ruimte in je budget? Ga dan voor een vijf- of zeswandige versie. Bij Skylux kan je bovendien kiezen voor een vierkante, ronde of rechthoekige lichtkoepel in bol- of piramidevorm. Isoleer je ook je dak? Dan vermijd je condensvorming op je kunststofkoepel. Of ga voor een glazen lichtkoepel: die bestaat in superisolerende twee- en driewandige versies.

De veelzijdigheid van kunststof

Meer daglicht, EPB-conformiteit, een lagere energiefactuur… dat zijn al een pak voordelen die een drie- of vierwandige lichtkoepel je biedt. Maar daar stopt het niet: omdat je Skylux kunststofkoepel zo weinig weegt, is hij makkelijk te plaatsen. En toch heeft hij een hoge slagvastheid: die van een polycarbonaten koepel is tot 250 keer hoger dan een glaskoepel van vergelijkbare afmetingen, eentje van acrylaat is tot 10 keer steviger. En daardoor zijn ze ook doorvalveilig.

Weet je al voor hoeveel wanden jij gaat? Door de grote voorraad van 10.000 lichtkoepels is jouw Skylux lichtkoepel snel geleverd. Daarbij kies je uit meer dan 180 verschillende afmetingen: hoe groter je koepel, hoe meer daglicht je binnenhaalt.

Wil jij ook meer daglicht in huis? Hier doe je inspiratie op.


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10771-12635/skylux/partnerberichten/ga-jij-renoveren-met-een-3-wandige-lichtkoepel-isoleer-je-nóg-beter/