Altijd de perfecte schenktemperatuur of je wijn doordacht laten rijpen? Liebherr doet het voor jou!

Kunt u ook zo genieten van een jarenoude wijn met een diepe, volle smaak? Dan weet u ook dat het rijpingsproces van zo’n wijn niet altijd van een leien dakje loopt. De fles moet namelijk optimaal bewaard worden, en laat daar nu net het schoentje knellen, want de meeste huizen beschikken helaas niet meer over een wijnkelder en ook de koelkast blijkt niet ideaal. Omdat we bij Liebherr ook wel een wijntje lusten, ontwikkelde we als Duitse koelspecialist een gamma inbouw en onderbouw wijnbewaarkasten en wijnklimaatkasten waarin elke wijn zijn volle potentieel gegarandeerd bereikt.

 • Liebherr EWTgb 1683 Vinidor met twee apart regelbare temperatuurzones.

  Liebherr EWTgb 1683 Vinidor met twee apart regelbare temperatuurzones.

  Foto Liebherr
 • Liebherr EWTgw 3583 Vinidor met twee apart regelbare temperatuurzones.

  Liebherr EWTgw 3583 Vinidor met twee apart regelbare temperatuurzones.

  Foto Liebherr
 • Liebherr WKEgb 582 GrandCru met één instelbare temperatuurzone.

  Liebherr WKEgb 582 GrandCru met één instelbare temperatuurzone.

  Foto Liebherr
 • Liebherr UWKes 1752 GrandCru met één instelbare temperatuurzone.

  Liebherr UWKes 1752 GrandCru met één instelbare temperatuurzone.

  Foto Liebherr
 • Liebherr UWTgb 1682 Vinidor met twee apart regelbare temperatuurzones.

  Liebherr UWTgb 1682 Vinidor met twee apart regelbare temperatuurzones.

  Foto Liebherr

Waarom je wijn beter niet in de koelkast bewaart

Wie een beloftevolle wijn goed wilt laten rijpen, zorgt er best voor dat de bewaring voldoet aan vier basisvoorwaarden. Ten eerste moet wijn op een juiste, constante temperatuur gestockeerd worden. In tweede instantie moeten ook luchtkwaliteit en luchtvochtigheid constant gehouden worden, en moeten de flessen afgeschermd worden van UV-licht. Ook vibraties kunnen het rijpingsproces verstoren. Daarom is een trillingsvrije opslag aangeraden. Wie erover denkt om een witte of rosé wijn langdurig te bewaren in zijn koelkast, loopt het risico dat de wijn slecht wordt. In een gewone koelkast zijn er immers niet enkel trillingen, maar kan men ook de luchtkwaliteit en -vochtigheid niet constant houden. En gezien het in de meeste woningen te warm, te droog en te licht is, kan ook een rode wijn zelden goed bewaard worden.

De oplossing? Een wijnbewaar- of wijnklimaatkast van Liebherr!

Om te vermijden dat lekkere wijnen in het riool eindigen, ontwikkelde Liebherr een gepatenteerde spitstechnologie voor wijnbewaring. De onderbouw- en inbouwwijnbewaarkasten van Liebherr zijn speciaal ontworpen voor rijping op de fles en garanderen niet enkel een continue temperatuur, maar zijn eveneens uitgerust met een FreshAir-koolfilter voor een optimale luchtkwaliteit. Daarnaast beschermt de wijnbewaarkast uw flessen tegen UV-licht.

De GrandCru onderbouw- en inbouwwijnbewaarkasten bieden ruimte voor 16 tot 46 flessen en kunnen elegant ingewerkt worden in je keuken. Liebherr ontwikkelde eveneens de Vinidor onderbouw- en inbouwwijnklimaatkasten. Hierin bewaar je tot 83 flessen wijn op verschillende schenktemperaturen in één kast. Per zone van de wijnklimaatkast kan je namelijk een andere temperatuur instellen, en zo een constante bewaaromgeving creëren voor jouw topwijnen. Net als de wijnbewaarkasten garanderen de wijnklimaatkasten een trillingsvrije, kwaliteitsvolle opslag die je wijn beschermt tegen nefaste invloeden. Liebherr heeft echter ook een assortiment vrijstaande wijnkasten in het aanbod!

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media