livios logo

Wijn bewaren thuis doe je in een Liebherr wijnkast!

Als wijnliefhebber investeert u met plezier heel wat tijd en geld in het selecteren van kwaliteitswijnen; een geweldige, smakelijke hobby. Het bewaren van uw waardevolle wijnen in de meest optimale omstandigheden lijkt dan een evidentie, toch? Een onbehoorlijke opslag kan voortreffelijke wijnen richting gootsteen verwijzen, zonde van het geld en erg frustrerend.

16446-NL

Foto Liebherr

16446-NL

Foto Liebherr

16446-NL

Foto Liebherr

16446-NL

Foto Liebherr

Wijn in de beste omstandigheden bewaren, zodat zijn volle aroma en smaak tot ontplooiing komt, kan enkel als aan vier essentiële voorwaarden is voldaan: een correcte temperatuur, een uitgekiende luchtkwaliteit en luchtvochtigheid, een bescherming tegen uv-licht en een trillingsvrije bewaring.

Wat is het verschil tussen een wijnbewaarkast en een wijnklimaatkast?

Wijnbewaarkasten van Liebherr creëren omstandigheden die gelijkaardig zijn aan die van wijnkelders, perfect voor rijping op fles. Er heerst een constante temperatuur doorheen heel de kast. Het maakt van wijnbewaarkasten de optimale keuze voor het langdurig opslaan en rijpen van wijnen. Het aroma van een wijn ontplooit zich ten volle wanneer hij op de juiste drinktemperatuur wordt geserveerd. Een Liebherr wijnklimaatkast of multitemperatuur wijnkast biedt de mogelijkheid om zowel een gekoelde fles champagne als een exquise fles rode wijn op zijn ideale serveertemperatuur klaar te hebben om onverwachte gasten te verwelkomen.

Vier unieke bijkomende troeven waar elke Liebherr kast aan beantwoordt:

 1. Bescherming tegen UV-licht
  Onzichtbare ultravioletstralen (UV) in het lichtspectrum veroorzaken schadelijke chemische reacties in wijnen. Ze zorgen ervoor dat rode wijnen verbleken en dat witte wijnen goudgeel van kleur worden. Om deze aantasting te voorkomen worden wijnen dikwijls in flessen van gekleurd glas bewaard, die reeds een groot deel van de uv-stralen absorberen. Dit volstaat echter niet, tenzij de flessen in het donker worden bewaard. De wijnkasten met glasdeur van Liebherr hebben daarom geïsoleerde glazen deuren met speciale uv-bescherming.
 2. Ideale bewaartemperaturen gegarandeerd door precieze controlesystemen.
  De ideale bewaartemperatuur voor uw wijn ligt tussen +10°C en +12°C. Het is belangrijk dat de bewaartemperatuur constant blijft. Liebherr garandeert dit, zelfs wanneer de omgevingstemperatuur erg fluctueert.
 3. Optimale luchtkwaliteit en ideale vochtigheid
  Liebherr-wijnkasten hebben een ingebouwde FreshAir-koolfilter die zorgt voor de optimale luchtkwaliteit. Deze filter voorkomt dat omgevingsgeuren, die de smaak van de wijn kunnen aantasten, hun weg vinden naar het inwendige compartiment. Een bijkomende factor in de succesvolle langdurige opslag van wijn is de vochtigheidsgraad. Natuurlijke kurken beginnen te krimpen bij een vochtigheidsgraad van minder dan 50%. Als de pasvorm van de kurk is aangetast, kan zuurstof de fles binnendringen en zal de alcohol beginnen te verdampen, wat zorgt dat wijnen zoeter worden en uiteindelijk bederven.
 4. Vibratiebescherming voor optimale opslag
  Speciaal ontwikkelde compressoren met extreem lage vibratie zorgen ervoor dat wijn in Liebherr-kasten met de grootst mogelijke voorzichtigheid wordt bewaard en beschermd is tegen trillingen. Héél wat toestellen zijn bovendien uitgerust met het gedempte SoftSystem-deursluitingsmechanisme. Het SoftSystem zorgt ervoor dat de deur zachtjes en automatisch sluit vanaf een openingshoek rond 45° in vrijstaande modellen (vanaf 30° in ingebouwde modellen).

Samengevat

Bij Liebherr hebben we een passie voor wijn en werken we enthousiast aan de ontwikkeling van innovatieve toestellen die de optimale omstandigheden creëren voor uw waardevolle kwaliteitswijnen. Of u nu op zoek bent naar een vrijstaande wijnkast of een geïntegreerde oplossing. Want een ingebouwde wijnkast wordt steeds meer een must voor elke wijnliefhebber en vormt een echte blikvanger in uw keuken.


{

Het beste van Livios in je mailbox?

Volg ons op social media

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10772-16446/liebherr/partnerberichten/wijn-bewaren-thuis-doe-je-in-een-liebherr-wijnkast/