Welke koelkast of diepvriezer kiezen voor jouw keuken?

Of het nu voor een nieuw (renovatie)project is of gewoon omdat uw toestellen de geest beginnen te geven. Het kiezen van een nieuwe koelkast of vriezer is nooit een gemakkelijke taak. En de overvloed aan mogelijkheden op de markt heeft daar zeker iets mee te maken. Maar geen zorgen, in dit artikel helpen wij u bij het kiezen van uw ideale koelkast of vriezer.

 • PowerCooling met FreshAir-filter

  PowerCooling met FreshAir-filter

  Foto Liebherr
 • EasyFresh-lade voor fruit en groenten

  EasyFresh-lade voor fruit en groenten

  Foto Liebherr
 • BioFresh Fish & Seafood-Safe voor vis en schaaldieren

  BioFresh Fish & Seafood-Safe voor vis en schaaldieren

  Foto Liebherr
 • BioFresh Professional met HydroBreeze voor extra lange versheid

  BioFresh Professional met HydroBreeze voor extra lange versheid

  Foto Liebherr
 • Liebherr inbouw NoFrost-vriezer

  Liebherr inbouw NoFrost-vriezer

  Foto Liebherr

Bepaal het type installatie dat vereist of gewenst is

Vrijstaand

In dit geval is uw toestel duidelijk zichtbaar in uw keuken. Daarom is het belangrijk de juiste keuze te maken wat afmetingen en buitenafwerking betreft. Daarom zijn onze vrijstaande toestellen verkrijgbaar in verschillende hoogtes, breedtes en designs, van klassiek wit tot BlackSteel (zwarte inox).

Inbouw

Hier wordt uw toestel ingebouwd in een nis en blijft volledig onzichtbaar. Over het algemeen wordt inbouwapparatuur op dezelfde manier aangekleed als de rest van het meubilair in uw keuken.

Ik ben op zoek naar een koelkast

Met meer dan 50 vrijstaande koelkasten in het assortiment, heeft Liebherr het grootste en meest energiezuinige assortiment. Naast de verschillen in grootte en afwerking binnen en buiten, is de koeltechniek aan boord van cruciaal belang voor de houdbaarheid van uw verse levensmiddelen. Hier zijn de drie belangrijkste:

PowerCooling

De ventilator verdeelt de koude gelijkmatig in de koelkast en voorkomt dat levensmiddelen uitdrogen. Het in de ventilator geïntegreerde actieve-koolstoffilter FreshAir zuivert de circulatielucht en neutraliseert geurtjes.

EasyFresh

In de EasyFresh lade(n) genieten onverpakte groenten en fruit van ideale klimatologische omstandigheden dankzij de hermetisch afgesloten lade, die de vochtigheid van de lade verhoogt door de aanwezigheid van de levensmiddelen zelf.

BioFresh

BioFresh garandeert een perfect klimaat voor een ultra langdurige versheid. Bij een temperatuur iets boven 0°C en een ideale vochtigheidsgraad behouden groenten en fruit, maar ook vlees, vis en zuivelproducten hun vitaminen en smaak tot driemaal langer dan in de normale koelruimte.

Ik zoek een vrieskast

Bij het kiezen van een nieuwe vriezer moet u ook keuzes maken. Of u nu kiest voor een vrijstaand of een inbouw model, een tafelmodel of een kastmodel, er is niets vervelender dan een diepvriezer die vaak ontdooid moet worden. Ook hiervoor biedt Liebherr oplossingen:

SmartFrost

Dit zogenaamde "statische" koelsysteem vermindert de vorming van rijp op de wanden en in de laden aanzienlijk. Dankzij dit systeem is manueel ontdooien minder vaak noodzakelijk.

NoFrost

Dankzij de NoFrost-technologie van Liebherr worden levensmiddelen ingevroren door middel van een gekoelde luchtstroom die automatisch warmte en vocht afvoert. Daardoor is de lucht in het toestel vrij van vocht, waardoor rijpvorming wordt voorkomen. Nooit meer manueel ontdooien dus!

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media