livios logo

In 3 stappen wegwijs in zonwering

Stap 1: Enkel schaduw creëren of buiten leven?

12556-N

Met een Brustor terrasoverkapping geniet je het hele jaar door van je tuin.

Foto Brustor

12556-N

Zalig genieten in de schaduw onder jouw Brustor zonnescherm.

Foto Brustor

Er is een belangrijk onderscheid tussen zonwering die schaduw creëert of zonwering die het mogelijk maakt om echt meer buiten te gaan leven. Pure zonwering in het algemeen houdt in dat je letterlijk de zon weert. Dat betekent dus dat je op een zonnige dag schaduw creëert, dat is weersafhankelijk. Screens bijvoorbeeld laten toe de temperatuur in de woning onder controle te houden en zonneschermen zorgen ervoor dat je op het terras in de schaduw kan zitten. Naast de klassieke zonwering is er de laatste jaren een duidelijke trend naar buiten leven. Consumenten willen niet alleen in de schaduw zitten, ze willen echt gaan buitenleven ongeacht de weersomstandigheden. Terrasoverkappingen bieden hiervoor de perfecte oplossing.

Stap 2: Zonnescherm of terrasoverkapping?

Met een zonnescherm weer je de zon op warme dagen maar behoud je een optimale licht- en warmte inval tijdens de koelere maanden. Brustor maakt elk zonnescherm op maat, aangepast aan jouw woning en wensen. De knikarmschermen zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen en modellen. Zo past de Brustor B24 bij elke stijl, de Brustor B25 het best bij de iets klassiekere look en de Brustor B27 dan weer bij een moderne woning. Er is telkens een verschil qua vormgeving die zorgt voor een ruim assortiment. 

Daarnaast zien we een opmars van de pergola’s of overkappingen met een lamellendak of een doekdak. Je kan kiezen voor een losstaande constructie of aangebouwd aan je woning.  In België zien we dat 7 op de 10 producten worden aangebouwd omdat een pergola op die manier een verlengstuk wordt van de woning. Een lamellendak is dé oplossing bij uitstek indien je meer wil dan enkel in de schaduw zitten, bijvoorbeeld, lekker verder barbecueën tijdens een zomerse regenbui, op een frisse lentedag uit de wind zitten om te ontbijten. We zien ook consumenten die er een buitenfitness ruimte of lounge ruimte onder maken. Of gebruiken om hun jacuzzi te overkappen. Een terrasoverkapping met lamellendak is ook een perfect alternatief voor een poolhouse. Een lamellendak met ingebouwde screens (bijvoorbeeld de Brustor B200XL) zorgt meteen ook voor de nodige privacy en houdt de frisse wind tegen.

Stap 3: Zonwering op jouw maat

Als je zonwering overweegt, is het erg belangrijk om professioneel advies in te winnen. Laat een Brustor dealer langskomen zodat de lichtinval en oriëntatie ter plaatse kan bekeken worden en er een offerte op jouw maat, en die van jouw woning, kan worden gemaakt. De laatste jaren zien we een trend naar personalisatie. Terrasoverkappingen en zonneschermen worden volledig op maat gemaakt. Dat betekent dat elke consument zijn “pièce unique” kan samenstellen. Je kiest zelf de kleur van het frame, doek of lamellen en kan naar hartenlust personaliseren dankzij de opties voor verlichting, verwarming en muziek.

Brustor maakt je graag wegwijs in zonwering op Batibouw, hal 1, stand 1407.


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10773-12556/brustor/partnerberichten/in-3-stappen-wegwijs-in-zonwering/