livios logo

Snelle tips om je terrasoverkapping te reinigen

Als je een Brustor terrasoverkapping bezit, dan kan je hem het hele jaar door gebruiken, ongeacht het weer. Het volautomatisch lamellendak biedt met één druk op de knop zon, schaduw, ventilatie en beschutting, waardoor het de ideale outdoor oplossing vormt. Onze pergola’s zijn allemaal vervaardigd met het beste materiaal en behandeld met een zelfreinigende beschermingslaag (quality coat), maar zoals alles hebben ze ook onderhoud nodig zodat ze er altijd goed uitzien en correct functioneren. We hebben een paar tips verzameld om jouw overkapping het hele jaar door te laten schitteren.

15002-NL

Brustor B200 terrasoverkapping met kantelbare lamellen

Foto Brustor

15002-NL

Brustor B600 terrasoverkapping met openschuifbare lamellen

Foto Brustor

15002-NL

Brustor cleaning kit

Foto Brustor

Belangrijkste gedeelte: het dak

Het dak van je terrasoverkapping krijgt de meeste impact van de buitenelementen, waardoor het vatbaarder wordt voor vuil, vooral als het wordt overschaduwd door bomen en planten. Na verloop van tijd zal het dak los vuil verzamelen. Dit zal geen schade veroorzaken aan het aluminium materiaal, maar het is raadzaam om het schoon en vrij van obstructies te houden. De beste manier om dit te doen, is door je lamellen volledig te kantelen en daarna eventuele takjes en bladeren te verwijderen die het sluiten van de lamellen kunnen belemmeren. Als er ook zure stoffen zoals vogelpoep of boomsappen zijn, reinig dit dan onmiddellijk om schade aan de coating te voorkomen.

Dankzij onze Brustor reiniging set is een aluminium overkapping schoonmaken relatief eenvoudig. In vier stappen is de klus geklaard:

  1. Verdun het Brustor ‘Clean’-reinigingsmiddel met lauw water.
  2. Zeep de profielen grondig in met een zachte spons of microvezeldoek en laat even inweken.
  3. Spoel alles goed af met koud water en droog de overkapping af met een niet-pluizende doek.
  4. Is alles droog? Wrijf de aluminium onderdelen in met Brustor ‘Protect’ voor extra bescherming tegen weersinvloeden.

Informeer voor de Brustor reiniging set bij jouw lokale verdeler.

Reinigen van de screens

Als je ook koos voor screens aan de zijkanten van jouw overkapping, geldt ook hier een simpele schoonmaakmethode. Gebruik een vochtige doek of spons en veeg het vuil weg. Omdat de stof is gecoat met een geavanceerde coating, zal je merken dat je dit niet zo vaak hoeft te doen.

Grondige reiniging van de goten

Geef als laatste de goten een grondige reiniging en verwijder al het vuil en bladeren die zich in de binnenrand van het lamellendak hebben gevestigd. Zodra dit is opgeruimd, kan je met een tuinslag het eventueel achtergebleven vuil verwijderen. Als je terrasoverkapping omgeven is door bomen, hou hem dan net iets meer in de gaten en zeker tijdens de herfst.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10773-15002/brustor/partnerberichten/snelle-tips-om-je-terrasoverkapping-te-reinigen/