livios logo

Hoe houd je je huis koel op een duurzame manier?

Duurzame en energiezuinige woningen zijn de dag van vandaag top prioriteit. Energie wordt steeds duurder en dus proberen we er allemaal zo zuinig mogelijk mee om te springen. In de warme zomermaanden kan dat moeilijker worden, want wanneer de zon op zijn hoogst staat vluchten we allemaal naar binnen en viert de energievretende airconditioning hoogtij. Hoe kan je het klimaat in huis duurzaam op pijl houden zonder die airco? Met solar screens!

15626-NL

BRUSTOR Solar screens

Foto Brustor

15626-NL

BRUSTOR Solar screens

Foto Brustor

15626-NL

BRUSTOR Solar screens

Foto Brustor

Minder energieverbruik

De Brustor solar screens zijn een minder energieverbruikend alternatief voor wie de warmte uit zijn huis wilt houden. De screens werken zonwerend en worden aan de buitenkant van het raam gemonteerd. Daardoor wordt de warmte tegengehouden voor ze het glas raakt. Bij een airco wordt warme lucht naar buiten geblazen en koele lucht naar binnen, veel meer energieverbruik dan bij de de schermen dus.

Daarnaast worden de solar screens via zonnepanelen van stroom voorzien. Het zonnepaneel wordt in de kast geplaatst en voorziet de batterij van het screen van energie. Op die manier kunnen de screens zelfs opgehangen worden in ruimtes waar geen stroomvoorziening is: het dakraam bijvoorbeeld.

Schadelijke stoffen

Ook op vlak van uitstoot scoort een solar screen beter dan een airco. In een airco zitten namelijk schadelijke stoffen, HFK’s oftewel fluorkoolwaterstoffen. Bij een lekkage of kapotte airco komen deze stoffen vrij en stapelen ze zich op in de onderste laag van de atmosfeer waar ze de warmte van de aarde als een soort deken vasthouden. De solar screens werken op zonne-energie waardoor ze dus geen schadelijke stoffen uitstoten.

Design

En dan is er natuurlijk nog het design van de screens ten opzichte van dat van een airco. De screens zijn volledig personaliseerbaar. Je kan zelf de kleur kiezen, de doorlatendheid en welk type doek je wil. Zo is er bijvoorbeeld een privacydoek, wat betekent dat het doek volledige privacy biedt zonder het zicht naar buiten te beperken.

Heb je een nieuwbouw of renovatieproject? Dan zijn de inbouwscreens waarnaar je op zoek bent. Zoals de naam het zegt, worden inbouwscreens ingebouwd in je woning. De kast van de screen wordt in de spouw van de buitenmuur geplaatst, en verdwijnt als het ware volledig in je huis. Geen gedoe meer met logge aircobakken die je kwijt moet geraken.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10773-15626/brustor/partnerberichten/hoe-houd-je-je-huis-koel-op-een-duurzame-manier/