livios logo

“Zelfs mijn dochtertje van 5 kan ons huis makkelijk bedienen”

Al bijna twintig jaar werkt Siegfried De Wilde voor een sleutel-op-de-deurfirma. Als hoofd technieken weet hij als geen ander hoe je best je sanitair, ventilatie, verwarming en elektriciteit installeert. En voor het automatiseren van je woning beveelt Siegfried het Velbus-systeem aan. “Ideaal ook voor doe-het-zelvers.”

13370-N

Foto Velbus

13370-N

Foto Velbus

13370-N

Foto Velbus

13370-N

Foto Velbus

Al in 2000 ging Siegfried aan de slag bij een sleutel-op-de-deurfirma. “Ik ben er begonnen als elektricien en gaandeweg zijn daar ook andere technieken, zoals sanitair, verwarming en ventilatie, bijgekomen”, vertelt hij. Doorheen de jaren zag Siegfried heel wat nieuwe toepassingen komen en gaan. Maar het Velbus-systeem waarmee de bouwfirma sinds 2009 zijn woningen uitrust, is er nog steeds. “En terecht”, vindt Siegfried. “Het is een gebruiksvriendelijk systeem waarmee je je woning vlot automatiseert.”

Nooit verouderd

Voor een kleine meerprijs bovenop je gewone elektrische installatie, kan je al meerdere functies in huis bedienen en sferen creëren. “Handig aan Velbus is dat je als bewoner kan kiezen voor een basis-installatie en die later naar wens kan uitbreiden. Je hoeft ook niet te vrezen voor een verouderd systeem na enkele jaren. Alle nieuwe producten die in het Velbus-gamma bijkomen, werken perfect samen met alle reeds bestaande.”

“Voorstander van bekabeld systeem”

Belangrijk om weten: het Velbus-systeem is een bekabeld systeem. “Neem daarom bij het begin van je bouwproject de tijd om na te denken over wat je allemaal wil kunnen bedienen in de toekomst. Zo is nadien elke uitbreiding mogelijk zonder breekwerk. Daarom ben ik voorstander van een bekabeld en stabiel systeem. Draadloze systemen op wifi hebben nog altijd nadelen. Het is echt ergerlijk als je wifi traag werkt of je netwerk uitligt.”

Vlot in gebruik

Ook qua gebruiksgemak heeft Velbus voor Siegfried een streepje voor. Hij installeerde het systeem dan ook in zijn eigen woning. “Mijn dochtertje van vijf kan nog niet lezen, maar navigeert vlot door de verschillende pagina’s met tekst en symbolen. Zo creëert ze zonder hulp bepaalde sferen in huis. Mooi meegenomen: de glazen bedieningsmodules zijn niet alleen makkelijk in gebruik, ze hebben ook een modern design.”

Makkelijke installatie

Denk jij bij automatisering aan een ingewikkeld systeem? Daar hoef je bij Velbus niet van wakker te liggen. “Met een beperkte pc-kennis ben je al vlug op weg”, weet Siegfried. “Het systeem leent zich perfect voor doe-het-zelvers. Op de website van Velbus vind je ook een duidelijke handleiding en FAQ’s. En de nodige software is gratis en altijd up-to-date.”


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10776-13370/velbus/partnerberichten/zelfs-mijn-dochtertje-van-5-kan-ons-huis-makkelijk-bedienen/