livios logo

Welke verwarming kiezen bij renovatie? De beste manier om energiezuinig te verbouwen

Er zijn momenteel een aantal vaststellingen te doen die een serieuze impact gaan hebben op de woningmarkt: de betonstop zal zorgen voor steeds meer renovatieprojecten, de energiedoelstellingen van de regering drijven ons naar steeds meer duurzame verwarming en de klimaatopwarming zorgt ervoor dat steeds meer mensen zoeken naar afkoeling.

Ben je aan het verbouwen of renoveren? Dan ben je wellicht op zoek naar betaalbare, duurzame en praktisch toepasbare oplossingen om te verwarmen én te koelen. En wie dan in de markt een beetje rondkijkt, komt uit bij een mix van systemen van vloer-, wand- of plafondverwarming, aangestuurd door een warmtepomp die op haar beurt gevoed wordt door zonnepanelen en geplaatst in een goed geïsoleerde, gerenoveerde woning.

Climatrix is dé partner voor professionals in innovatieve verwarmings- en koelingssystemen.

Energieneutraal renoveren: stap voor stap

Beginnen we bij het begin: al die oude huizen van oma en opa die door de kleinkinderen opgekocht en gerenoveerd worden, moeten in de eerste plaats goed geïsoleerd worden.

Wanneer die isolatie is aangepakt is het kwestie van het juiste verwarmingssysteem te laten plaatsen. Een systeem dat én verwarmt én kan koelen in de hete zomers die voor ons liggen. En bovendien energiezuinig verwarmen via lage temperatuur.

Als je dat allemaal in ogenschouw neemt kom je als vanzelf uit bij vloerverwarming, klimaatplafonds en klimaatwanden (ook wel knuffelmuren genoemd), aangedreven door een warmtepomp. Daarmee kan je het gezellig warm of heerlijk koel houden in je gerenoveerde huis.

Verwarmen en koelen met innovatieve, duurzame systemen

Als het op de keuze aankomt van het beste verwarmings- en koelingssysteem voor jouw renovatie, raden we je aan je te laten adviseren door experts. Zij weten namelijk welke mogelijkheden er zijn, want dat zijn er heel wat vandaag de dag! De partners van Climatrix zijn stuk voor stuk de beste installateurs die hun klanten persoonlijk adviseren. Er zijn namelijk veel innovatieve, duurzame oplossingen op de markt - zoals de vloerverwarmingssystemen, klimaatplafonds en klimaatwanden van Climatrix - die je toelaten om te verwarmen én te koelen met zeer laag energieverbruik.

Energiezuinig verbouwen is in ieder huis praktisch haalbaar

Je kan de verschillende systemen bovendien mixen in je woning, bijvoorbeeld vloerverwarming met lage opbouw in het gerenoveerde gedeelte, ‘normale’ vloerverwarming in het nieuwbouwgedeelte en klimaatplafonds in de slaapkamers. Zo is er altijd een systeem dat perfect bij jouw woning past!


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10783-13494/climatrix/partnerberichten/welke-verwarming-kiezen-bij-renovatie-de-beste-manier-om-energiezuinig-te-verbouwen/