livios logo

Altijd lekker warm met vloerverwarming en klimaatplafonds

Als het kouder wordt buiten is er niets aangenamer dan de luxe van warmte onder je voeten door vloerverwarming - vooral 's morgens vroeg. Maar wist je ook dat er nog andere manieren zijn om een fijne, aangename warmte te krijgen in je woning? Klimaatwanden en klimaatplafonds zorgen, net zoals vloerverwarming, voor een gezellige warmte en zijn bovendien ook energiezuinig en plaatsbesparend.

Egale warmte doorheen het hele huis

Waarom worden vloerverwarming en klimaatplafonds steeds populairder? De meest voor de hand liggende reden is natuurlijk de aangename en gelijkmatige warmteverdeling die deze verwarmingssystemen geven. Deze stralingswarmte kan je vergelijken met de warmte van de zon en werkt heel anders dan warmte van ouderwetse radiatoren. Je bereikt sneller een comfortgevoel en kan je de thermostaat gemiddeld 2° C lager zetten wat leidt tot een energiebesparing van 12%.

Onzichtbaar verwarmen

Een andere goede reden om voor vloerverwarming, klimaatplafonds of klimaatwanden te kiezen is dat het volledig onzichtbaar is omdat er bij de installatie geen radiatoren nodig zijn. Hierdoor bespaar je kostbare ruimte aan de muren en kan je de moderne en eigentijdse stijl van jouw woning behouden. Een vaak vergeten pluspunt is dat het gebrek aan radiatoren ook betekent dat er minder poetswerk is omdat radiatoren veel stof en vet aantrekken.

Beter binnenklimaat

Deze manieren van verwarming zorgen ook voor een beter binnenklimaat door minder luchtbeweging en dus minder stofverspreiding. Ook de relatieve luchtvochtigheid van je woning zal verbeteren in vergelijking met traditionele verwarming. Dit is niet alleen hygiënischer, maar vooral belangrijk om allergieën te verhelpen of verbeteren.

Ideaal voor renovatie en nieuwbouw

Zeker bij een renovatie zijn vloerverwarming, klimaatplafond en klimaatwanden ideale systemen. Je kan namelijk een duurzaam systeem - of een combinatie van systemen - installeren zonder te moeten kappen of breken. En zelfs met een beperkte vloeroppervlakte kan je nog steeds vloerverwarming plaatsen! Laat je altijd adviseren door een professionele installateur over de mogelijkheden.

Climatrix is dé partner voor professionals in innovatieve verwarmings- en koelingssystemen.

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10783-13530/climatrix/partnerberichten/altijd-lekker-warm-met-vloerverwarming-en-klimaatplafonds/