livios logo

Snel en goedkoop je trap vernieuwen met doe-het-zelf traprenovatie

Is je oude trap aan vernieuwing toe? Jouw trap renoveren is dan de oplossing. Met Maestro traprenovatie geef je je trap in amper één dag zelf een volledige make-over, zonder vervelend kap-en uitbreekwerk! Meer over de mogelijkheden van traprenovatie en bijhorende prijzen ontdek je hier.

12932-N

Maestro traprenovatie: het trede-over-trede systeem

Foto Maestro - Inspiring Interiors

12932-N

Maestro traprenovatie in één dag, decor betonlook Dark Grey Stone

Foto Maestro - Inspiring Interiors

12932-N

Maestro traprenovatie in één dag: trede

Foto Maestro - Inspiring Interiors

12932-N

Maestro traprenovatie: decor betonlook Light Grey Stone

Foto Maestro - Inspiring Interiors

Waarom traprenovatie?

Bij het renoveren van een huis stuit je regelmatig op een versleten of beschadigde trap. De snelste en meest gebruikte manier om een trap op te frissen is door hem te bekleden met nieuwe overzettreden die je op de bestaande structuur bevestigt.

Bij het plaatsen van een geheel nieuwe trap wacht je namelijk al snel enkele maanden op een levering en plaatsing ervan. De afbreekwerken die ermee gepaard gaan houden achteraf ook extra kosten aan pleister-en schilderwerken in. Denk bijvoorbeeld aan je muur die onoverkomenlijk ook beschadigd wordt bij het uitbreken.

Een tijdelijke oplossing zoals de trap schuren en verven kan heel wat tijd in beslag nemen, en de kans is groot dat je binnen enkele jaren opnieuw slijtage ziet. Bij een traprenovatie met overzettreden is dit niet het geval, die gaat jaren mee. Overigens is de nieuwe trap uiterst onderhoudsvriendelijk en wordt schoongemaakt met een licht vochtige doek. Bij traprenovatie monteer je alles zelf op één dag, en bespaar je dus veel onnodige kosten uit.

Installatie

Een Maestro trap is eenvoudig zelf te plaatsen met dank aan het trede-over-trede systeem waarbij de oude trap de basis vormt waarop de nieuwe trap geïnstalleerd wordt.  Je hoeft enkel de maten van de bestaande treden te nemen, deze af te tekenen op de nieuwe trede, de nieuwe trede op maat te zagen en deze op de oude treden te lijmen.

De nummer één besparingstip bij renovatie is altijd: probeer zo veel mogelijk zelf te doen. Bij zaken met relatieve eenvoudige plaatsing spaar je je budget voor werkuren van vakmannen beter voor zaken waar het echt nodig is. Elke handige doe-het-zelver die in het bezit is van een (hand)zaag gaat namelijk snel aan de slag met het gemakkelijke systeem.


Bekijk de installatievideo hier:

Technische eigenschappen

De traptreden zijn bijzonder duurzaam afgewerkt en daardoor bruikbaar voor intensief huishoudelijk én licht commercieel gebruik. De treden hebben een MDF basis en een uiterst resistente laminaat toplaag. Elk onderdeel is apart verpakt waardoor je je eigen trap exact kunt samenstellen. Maestro biedt de totaaloplossing voor elk type trap of het nu rechte, draaiende, open trappen of een trap met een overloop is. De trap kan bevestigd worden op verschillende soorten ondergrond gaande van hout, tot steen en tegelwerk.

Het assortiment bevat 8 hedendaagse laminaatdecoren: natuurgetrouwe houtdecoren gaande van licht naar donker hout, maar ook twee moderne betonvarianten. De decoren zijn met hun houtnerven en realistische structuren nauwelijks te onderscheiden van het echte materiaal. Ze bevatten daarbij de gekende voordelen van laminaat; duurzaam- en slijtvastheid.

Prijs

Een gemiddelde rechte trap telt ongeveer 15 treden en 15 tegentreden. Om zo’n trap te renoveren betaal je ongeveer 580 euro, incl. btw aan materiaalkost. Een budgetvriendelijke manier om je ruimte een nieuwe look te geven dus.

Vind je dichtstbijzijnde verdeler hier.

Klik hier voor meer informatie en inspiratie.

10 dingen die je moet weten over trappen en liften


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10784-12932/maestro-inspiring-interiors/partnerberichten/snel-en-goedkoop-je-trap-vernieuwen-met-doe-het-zelf-traprenovatie/?utm_source=Livios&utm_medium=Website&utm_campaign=PartnerMessage-je-trap-zelf-renoveren-in-een-dag-tijd-installatie-van-een-maestro-trap-in-vier-stappen