livios logo

Keuken- of badkamermuren renoveren? Een vochtbestendige oplossing op maat van de doe-het-zelver

Oude muren in keukens of badkamers renoveren is doorgaans een aardig karweitje. Plamuren, verschillende lagen schilderen, laten betegelen: ofwel kost het veel tijd en moeite, ofwel veel geld.

13101-N

Maestro wandpanelen voor vochtige ruimtes: nude marble

Foto Maestro - Inspiring Interiors

13101-N

Maestro wandpanelen voor vochtige ruimtes: pink marble

Foto Maestro - Inspiring Interiors

13101-N

Maestro wandpanelen voor vochtige ruimtes: white marble

Foto Maestro - Inspiring Interiors

13101-N

Maestro wandpanelen voor vochtige ruimtes: freckled terrazzo

Foto Maestro - Inspiring Interiors

13101-N

Maestro wandpanelen voor vochtige ruimtes: green marble

Foto Maestro - Inspiring Interiors

Maar Maestro heeft nu dé oplossing op maat van de doe-het-zelver: de Novo-collectie waterbestendige decoratieve wandpanelen. Ideaal voor het renoveren van badkamer- en keukenmuren. Maestro brengt stijlvolle muurbekleding voor leefruimtes. En dus ook specifiek voor vochtige ruimtes. Wat het product precies is en wat de voordelen ervan zijn? Dat lees je hieronder.

Wat zijn Maestro wandpanelen? 

De vochtwerende, decoratieve wandpanelen uit de Novo-collectie van Maestro zijn een kant-en-klare wandbekleding. Geschikt voor vochtige ruimtes, zoals keukens en badkamers. De panelen bestaan uit een kern van vochtwerend mdf, hebben een speciale waterdichte backing en zijn afgewerkt met een natuurgetrouwe, onderhoudsvriendelijke folie met voelbare structuur. Je plaatst ze eenvoudigweg vóór een bestaande wand.

Snel en efficiënt renoveren 

Decoratieve wandpanelen zijn meer en meer in opmars. En dat hoeft ook niet te verwonderen. Want tijdswinst is vaak een belangrijke factor. Is de oplossing ook nog eens vochtbestendig en stijlvol? Dan heb je natuurlijk een win-win. Het is een klus die je bovendien makkelijk in je eentje klaart. 

Op maat van de doe-het-zelver 

Maestro trekt helemaal de kaart van de doe-het-zelver. In vergelijking met tijdrovend vakwerk als schilderen of betegelen is het plaatsen van de Maestro decoratieve wandpanelen eigenlijk kinderspel. Je bevestigt een simpel raamwerk van houten latjes bovenop de oude muur, en hiertegen klik je de wandpanelen in elkaar. Je creëert een nieuwe laag die effen en waterpas is, ongeacht de staat van de ondergrond. 

Hygiënisch en onderhoudbaar 

Schimmels en vieze vlekken zijn vaste klanten in vochtige ruimtes. Ze nestelen zich in weinig verluchte hoekjes op muren en in tegelvoegen. De Novo-collectie van Maestro daarentegen is voorzien van héél subtiele naden. Dit maakt je muren natuurlijk heel onderhoudsvriendelijk en dus hygiënisch. 

Maestro panelen zijn dikker 

Met een dikte van 10 mm (standaardpanelen) en 8 mm (vochtwerende panelen) zijn de wandpanelen van Maestro dikker dan de meeste andere wandplaten op de markt. Dat maakt ze stootvast, wat een heel belangrijk voordeel is. 

Designafwerking tot in de puntjes 

De decors zijn verbluffend natuurgetrouwe weergaven van echte materialen. De collectie bestaat uit marmers, terrazzo’s, woodlooks, maar ook uit neutralere effen decoren. De panelen hebben een natuurlijke variatie en de krasvaste toplaag heeft ook telkens een voelbare materiaaltextuur. De uitgebreide collectie is handig ingedeeld volgens verschillende “moods”, afgestemd op elke interieurstijl. Alle designs zijn voorzien van perfect matchende toehoren en zijn bovendien telkens ook verkrijgbaar als plafondpanelen

Kostprijs? 

De decoratieve wandpanelen van Maestro vind je al vanaf 24 euro/m2. De houten latjes voor het raamwerk vind je doorgaans al aan een prijs van 2,69 euro per lopende meter. Hiermee zitten deze decoratieve wandpanelen in een vrij aantrekkelijke prijsklasse. Met het pleisteren en het afwerken met drie tot soms vier lagen degelijke verf (aan te raden in badkamers) wordt het moeilijk om onder die prijs te blijven. Zeker als je het laat doen door een vakman. Met tegels en de plaatsing ervan kom je al helemaal niet in de buurt. Dus is kostprijs een doorslaggevende factor? Dat zijn de Maestro panelen zeker het overwegen waard. 

Ideale oplossing? 

Zijn waterbestendige wandpanelen nu de perfecte oplossing voor iedereen? Het antwoord hangt af van wat je wil. Wil je de exclusiefste designtegels om mee uit te pakken, ongeacht de kostprijs? Dan zijn panelen misschien niet wat je zoekt. Wil je budgetvriendelijk keuken- en badkamermuren renoveren? Vlot, zonder veel gedoe én met de uitstraling van natuurlijke materialen? Bingo. Dan is de Novo-collectie van Maestro voor jou een topproduct. 

De 5 voornaamste troeven op een rij 

  • Zeer snel en makkelijk te installeren (zelfs in je eentje)
  • Vochtwerende oplossing
  • Hygiënische, goed reinigbare ondergrond
  • Natuurgetrouwe designs
  • Goeie prijs

Waar te verkrijgen?

Je vind de Maestro panels bij de betere doe-het-zelf-zaak en houthandel in je buurt. De verdelers vind je makkelijk via de dealer module op de site. Verken de hele Maestrocollectie op www.maestro-panel.com. Of blader even door de brochure en laat je inspireren.

Overtuigd? Maak dan zeker gebruik van de handige gratis stalenservice. Zo ben je zeker van een perfecte match met je interieur.


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10784-13101/maestro-inspiring-interiors/partnerberichten/keuken-of-badkamermuren-renoveren-een-vochtbestendige-oplossing-op-maat-van-de-doe-het-zelver/