livios logo

Trends van 2019 bij zwembaden

Een zwembad bij je thuis, of je nu voor een monoblok, zwemvijver of beton gaat, het is duidelijk dat je de zomer van 2019 niet zonder kan doorbrengen. Lees de trends van 2019 bij zwembaden, zo ben je helemaal mee en kan je keuze hierop afstemmen. Er rest je nog enkel jouw nieuw opblaasbaar zwembadknuffel te kiezen. Ga je voor de klassieke roze flamingo of kies je voor een nieuwkomer?

12937-NL

Zwemkanaal

Foto LPW Pools

12937-NL

Relax Zone bij XL+

Foto LPW Pools

12937-NL

Tuinconcept

Foto LPW Pools

Minimalistisch & strak

Design is altijd belangrijk en al zeker bij de keuze van een zwembad. Waar vroeger de tendens meer bij afrondingen zat, zoals romeinse trappen is de tendens van 2019 naar strakke zwembaden. Een zwemkanaal van minstens 12m lang en 3m60 breed, groot genoeg voor zwemlengtes en strak genoeg om in de smaak te vallen. De boordstenen kan in dezelfde soort steen doen als je terras om zo het strakke aspect door te trekken.
Bij een minimalistisch design hoort ook de trend van ondiepere baden, waar vroeger diepe baden van 2m in trek waren, is de tendens nu sterker bij baden van 1m50 diep.

Relax zone een must

Een zwembad koop je niet alleen voor het sportief aspect maar ook voor het sociale aspect. Zo is de relax zone of een ‘Plage ’ zeer begeerd.  Dit is een zone waar je op kan zitten, of liggen. Het kan een diepte hebben van 20cm of eventueel dieper met 40cm. Een onderwaterzitbank over heel de breedte van het bad, ja tof maar toch ook een nadeel; je verliest namelijk zwemruimte. Er bestaan modellen met een kleine plage, waar je ook de mogelijkheid hebt om door te zwemmen zoals de Zenn van LPW Pools.

Automatisatie

Waar er vroeger veel onderhoudswerk nodig was bij een zwembad, heb je dit vandaag de dag niet meer. Indien je voor een zwembad kiest voor makkelijk onderhoud , kan een automatische robot het onderhoud op zich nemen. Een rolluik die automatisch met een druk op een knop open en dicht gaat, en die ook nog eens verborgen geïntegreerd is in het zwembad is wat iedereen wenst. Verder kan men in de nabije toekomst verwachten dat met behulp van een applicatie op je smartphone je alles van je zwembad kan regelen, van gewenste temperatuur tot filtratie. Dolce far niente helemaal in een handomdraai!

Het totaal tuinconcept

De tendens wijst  uit dat het plaatsen van een zwembad meer en meer hoort bij een totaalproject. Het kiezen van een zwembadbouwer die jou ook nog jouw droomtuin kan aanbieden is geen overbodige luxe, in 2019 is de tendens om meer aandacht te besteden naar je tuin waar je zwembad, poolhouse, terras en tuin bij horen. Samen met de zwembadbouwer kan je kijken naar de materiaalkeuze, om zo een mooi geheel neer te leggen die volledig gepersonaliseerd werd.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10785-12937/lpw-pools/partnerberichten/trends-van-2019-bij-zwembaden/