livios logo

Genieten van je zwembad en je verbruikskosten laag houden, doe je zo!

Een zwembad vereist energie, water en chemicaliën. Het is dus aangeraden te kiezen voor een energiezuinig en onderhoudsvriendelijk zwembad. Maak je de juiste keuze, dan kan je optimaal genieten van je zwembad, terwijl je de verbruikskosten laag houdt. Waarop je juist moet letten en welk type zwembad beantwoordt aan bovenstaande criteria, lees je hier.

Isolatie

We willen onze energiefactuur allemaal zo laag mogelijk houden. Je zwembadwater nodeloos verwarmen, wil je dan ook liever vermijden. Een goede isolatie van je bad, is een belangrijke stap richting een lager energieverbruik. De meeste zwembaden hebben geen kernisolatie. Zorg dat je zwembad dit wel heeft, en kies ook voor een afwerking met een toegevoegde isolatie, zoals gespoten polyurethaan.

LPW Pools biedt high end monoblok zwembaden in full vinylester hars aan. Dit materiaal wordt in elke laag van de kuip aangebracht en versterkt met een honingraatstructuur van 15 mm voor een absolute isolatie en een maximale stevigheid. Full vinylester zwembaden zijn - in tegenstelling tot gewone vinylester of polyester zwembaden – niet doordringbaar voor water. Er is dus geen enkele kans op het ontstaan van osmose of waterinfiltratie in de kuip. Optioneel kan er nog IsoFoam, een PU-schuimisolatie, worden toegevoegd voor versterking op het vlak van isolatie.

Onderhoud

Monoblok zwembaden winnen steeds meer aan populariteit tegenover betonnen zwembaden en hebben zo’n 67% marktaandeel. Wanneer je de kenmerken van een monoblok zwembad bekijkt, hoeft dit niet te verbazen!

De monoblok zwembaden van LPW Pools worden geproduceerd volgens een strikt lastenboek. Ze worden vervaardigd vanuit een moedermal en zijn quasi onderhoudsvrij. Het ontbreken van lasnaden, afgeronde hoeken en de gladheid van dit type kuip, zorgt ervoor dat vuil zich niet kan vasthechten. Bijgevolg heb je dus minder chemicaliën nodig om je water proper te houden.

Garantie

Een kwaliteitsbad herken je aan het garantiecertificaat. Bij zo’n dergelijk document ben je verzekerd van een levenslange garantie op waterdichtheid en weerstand tegen osmose. Hierdoor kan je genieten van een permanente gemoedsrust.

Verwarmingskost

De kosten om je zwembad te verwarmen, vallen lager uit dan je zou denken. Zeker wanneer je isolerende technieken gebruikt, beperk je de kosten. Benieuwd naar de besparing op de verwarmingskost van je zwembad? Via deze handige online calculator, bereken je dit in slechts enkele stappen.

Genieten van je droomzwembad

Kom de unieke formule van LPW Pools ontdekken in de showroom in Aarschot of vind een verdeler in je buurt. Wie weet geniet jij binnenkort van je droomzwembad met de belofte en levenslange garantie op een waterdichte en osmosevrije kuip!


{

Het beste van Livios in je mailbox?

Volg ons op social media

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10785-16519/lpw-pools/partnerberichten/genieten-van-je-zwembad-en-je-verbruikskosten-laag-houden-doe-je-zo/