livios logo

3 afwerkingsstijlen voor je gevelrenovatie

Niets heeft een grotere impact op het uitzicht van je huis dan de gevel. Of je nu een volledige energetische renovatie doet of je wil de woning wat opfrissen, met een gevelrenovatie transformeer je de woning volledig. Er is een enorme keuze aan afwerkingsmogelijkheden voor je gevel. Twijfel je wat de beste optie is voor jou? We lichten drie populaire mogelijkheden uit!

Authentiek…

Wil je een bakstenen look voor je gevel? Dan zijn steenstrips de juiste keuze. Steenstrips worden geslepen uit volle bakstenen. Eenmaal geplaatst, kan je geen onderscheid maken tussen een gemetselde muur of steenstrips. Omdat steenstrips veel lichter zijn, kunnen ze perfect op isolatie worden aangebracht. Kies je voor een afwerking van steenstrips bij je gevelrenovatie, dan open je een wereld aan mogelijkheden. Zie je graag natuursteen? Geen probleem, bij MBM hebben we een enorm aanbod aan stijlen en texturen van klassieke baksteen en composiet natuursteen.

Modern…

Hou je liever van een moderne stijl? Dan is een sierpleister misschien iets voor jou. Je bent volledig vrij in het kiezen van de kleur en korreldikte. Door de effen afwerking krijgt je gevel een heel strakke en moderne uitstraling. Wil je er nog een persoonlijke toets aan toevoegen voor een echt unieke gevel? Combineer dan je sierpleister met gevelbeplating. Zelfs een oude woning kan volledig omgetoverd worden met een volledige wandplaat of een designaccent. Er is een grote verscheidenheid aan materialen, kleuren en patronen mogelijk. De enige beperking is je eigen creativiteit.

Of duurzaam?

Een van de nieuwe technieken in gevelrenovatie is spuitkurk. Het karakteristieke aan deze afwerking is dat je de structuur van je bestaande gevel behoudt. Ook een vlakke afwerking kan, dan brengen we eerst een laag cement aan. Met spuitkurk lijkt het alsof je gevel een nieuwe verfbeurt heeft gekregen of gekaleid is, alleen blijft het langer zijn kleur en uitstraling behouden. Dankzij de naadloze afwerking voorkom je koudebruggen. Spuitkurk is bovendien waterwerend en dampopen, waardoor vocht geen kans krijgt. Nog niet overtuigd? Het is ook brandwerend, akoestisch isolerend en enorm veelzijdig: het kan op elke ondergrond geplaatst worden.  Dé duurzame optie waarmee je jarenlang van je nieuwe gevel geniet.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw gevelrenovatie? Bekijk onze realisaties en laat je inspireren!

13225-N

Eenmaal geplaatst, kan je geen onderscheid maken tussen een gemetselde muur of steenstrips.

Foto M.B.M. Gevelwerken

13225-N

Zie je graag natuursteen? Ook dat is mogelijk!

Foto M.B.M. Gevelwerken

13225-N

Hou je liever van een moderne stijl? Dan is een sierpleister misschien iets voor jou.

Foto M.B.M. Gevelwerken

13225-N

Met spuitkurk lijkt het alsof je gevel een nieuwe verfbeurt heeft gekregen of gekaleid is.

Foto M.B.M. Gevelwerken


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10786-13225/mbm-gevelwerken/partnerberichten/3-afwerkingsstijlen-voor-je-gevelrenovatie/