livios logo

Een warmtepomp op gas of op elektriciteit?

Hoewel een warmtepomp grotendeels draait op hernieuwbare energie, heb je nog steeds een kleine hoeveelheid gas of elektriciteit nodig om de pomp te doen werken. Wat is de beste keuze? Een warmtepomp of gas of op elektriciteit? Wij zetten voor jou op een rijtje waarom een warmtepomp op gas aanzienlijke voordelen heeft.

13322-N

Een warmtepomp op gas is beter voor het milieu en geeft een grotere besparing op je energiefactuur.

Foto ClimaWays

13322-N

De K18 ROBUR lucht-water gaswarmtepomp van ClimaWays is ideaal voor de meeste particulieren.

Foto ClimaWays

13322-N

De buitenunit haalt energie uit de lucht en gebruikt die om woning en sanitair water te verwarmen.

Foto ClimaWays

13322-N

Dankzij de hernieuwbare energie en het aardgas heeft de K18 warmtepomp een rendement van wel 169%.

Foto ClimaWays

1. Beter voor het milieu
Aardgas is een primaire energie, terwijl elektriciteit geproduceerd moet worden. Om 1 kWh elektriciteit op te wekken, heb je 2,5 keer meer energie nodig dan bij aardgas.

2. Een grotere besparing op je energiefactuur
1 kWh aardgas is vandaag voor een particulier maar liefst vier keer goedkoper dan 1 kWh elektriciteit. Dat voel je dus meteen in je portemonnee.

3. Geen zorgen over de buitentemperatuur
Wanneer het buiten koud is, verliest een elektrische lucht-waterwarmtepomp aan rendement en dan stijgen je energiekosten. Een gaswarmtepomp heeft hier geen last van. Het voordeel van gas is namelijk dat het bij verbranding zelf warmte produceert. Die warmte kan door de warmtepomp worden gerecupereerd. Zo kun je ook in de koude wintermaanden voldoende warmte produceren om je woning te verwarmen, zelfs bij buitentemperaturen van -10°C.

4. Geen nieuwe radiatoren nodig
Een elektrische warmtepomp moet meestal gecombineerd worden met grotere radiatoren. Een gaswarmtepomp niet: het systeem kan aangesloten worden op je bestaande radiatoren. Maar ook in nieuwbouwwoningen kan een gaswarmtepomp geplaats worden, bijvoorbeeld in combinatie met vloerverwarming.

Meer weten?
Benieuwd of gaswarmtepompen ook voor jouw project de beste optie zijn? Bij ClimaWays zijn we gespecialiseerd in duurzame verwarming en verkoeling. Vraag onze experts dus gerust om advies. We helpen je graag bij het maken van een geïnformeerde keuze.

12 dingen die je moet weten over hernieuwbare energie

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10787-13322/climaways/partnerberichten/een-warmtepomp-op-gas-of-op-elektriciteit/