livios logo

De K18 warmtepomp en het SolvisBen buffervat: een winnende combinatie

Bij ClimaWays is meest gekozen combinatie voor de verwarming van een gezinswoning de K18 gaswarmtepomp in combinatie met het SolvisBen buffervat. Lees hier waarom.

13538-N

De K18 warmtepomp van ClimaWays: de beste warmtepomp voor huishoudelijk gebruik.

Foto ClimaWays

13538-N

De K18 warmtepomp en het SolvisBen buffervat: een winnende combinatie van ClimaWays.

Foto ClimaWays

13538-N

Het SolvisBen buffervat van ClimaWays: energieopslag met een meermaals bekroond design.

Foto ClimaWays

13538-N

Het SolvisBen buffervat won de reddot design award voor zijn innovatief design.

Foto ClimaWays

De K18 warmtepomp: de beste warmtepomp voor huishoudelijk gebruik

 • Geen grondboringen of graafwerken nodig

Een warmtepomp haalt hernieuwbare energie uit de buitenlucht, het grondwater of de aardbodem. Om energie uit de bodem of het grondwater te halen, zijn er grondboringen of graafwerken nodig. De K18 haalt zijn energie echter uit de buitenlucht. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een buitenunit die je tegen in de tuin of op het dak plaatst. Het is dus de meest gemakkelijke warmtepomp om te plaatsen.

 • Geen nieuwe radiatoren of vloerverwarming nodig
  Veel warmtepompen werken alleen met lage-temperatuursystemen zoals vloerverwarming of speciale, lage-temperatuurradiatoren. Dit belet sommige mensen om een warmtepomp te plaatsen, omdat ze opzien tegen de extra breekwerken. De K18 warmtepomp kan op elk type radiatoren worden aangesloten en werkt ook perfect met vloerverwarming. Dit maakt deze warmtepomp geschikt voor zowel renovatie als nieuwbouw.
 • Je bent gerust, ook bij lage buitentemperaturen

Wanneer men over warmtepompen spreekt, heeft men het bijna altijd over een elektrisch exemplaar. De K18 warmtepomp werkt echter op gas, en dat heeft zo zijn voordelen. Wanneer het buiten koud is, moet een warmtepomp extra hard werken om toch nog warmte uit de buitenlucht te halen. Bij een elektrische warmtepomp zorgt dit voor een piek in het elektriciteitsverbruik en dus een hogere energiefactuur. Bij gaswarmtepompen heb je dat probleem niet. Gas produceert bij verbranding zelf warmte, die door de warmtepomp gerecupereerd wordt. Zo kun je dus in de winter je woning verwarmen zonder bang te zijn voor een hoge energiefactuur.

Het SolvisBen buffervat:

 • Hij verhoogt het rendement van je warmtepomp
  De SolvisBen is een buffervat waarin warm water wordt gebufferd en herverdeeld wanneer je het nodig hebt. Zo gaat er nooit energie verloren, en verhoog je het rendement van je warmtepomp. Je beschikt dus altijd over een buffer aan warm water, die je kunt gebruiken wanneer het nodig is.
 • Hij is futureproof: je houdt alle opties open
  De SolvisBen kan op verschillende verwarmingsbronnen worden aangesloten. Je kan er dus niet alleen je warmtepomp op aansluiten, maar ook je zonnepanelen of palletkachel. Al deze toestellen geven warmte af aan het vat. Je bent dus klaar voor de toekomst: welke energiebron je in de toekomst ook kiest, je kunt het buffervat altijd blijven gebruiken.

Meer weten over de slimme combinatie? Kijk op www.k18.be of www.climaways.be of contacteer ons via info@climaways.be.


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10787-13538/climaways/partnerberichten/de-k18-warmtepomp-en-het-solvisben-buffervat-een-winnende-combinatie/