livios logo

Je woning optimaal isoleren? Daar profiteer je het hele jaar door van!

Een doorgedreven isolatie van je woning is meer dan ooit noodzakelijk om aan de strenge energieprestatienormen te voldoen en een antwoord te vinden op de alsmaar stijgende energieprijzen. Het is bovendien de beste investering om het hele jaar door van een aangenaam binnenklimaat te genieten. Voor buiten- of binnenmuren, het dak, de spouw of de zolder, bij Hendrickx Bouwmaterialen vind je alles voor een degelijke thermische en akoestische isolatie van je volledige woning.

14776-NL

Isolatie is de beste investering om het hele jaar door van een aangenaam binnenklimaat te genieten.

Foto Hendrickx

14776-NL

Isolatiechape is de ideale oplossing voor een dunne vloeropbouw.

Foto Hendrickx

14776-NL

Een vraag over jouw isolatieproject? Contacteer de specialisten van Hendrickx Bouwmaterialen.

Foto Hendrickx

Isolatietermen

EPB, EPC, E-peil, U-waarde,… wanneer je over isoleren spreekt, komt daar een bepaalde terminologie bij kijken en die is niet altijd even eenvoudig. Daarom verzamelden de specialisten van Hendrickx Bouwmaterialen de meest gebruikte isolatietermen in een overzichtelijke lijst met een woordje uitleg. Zo ben je meteen helemaal mee en weet je ook waarop je moet letten bij het kiezen van het geschikte isolatiemateriaal.

Isolatiesoorten

Afhankelijk van de toepassing heb je de keuze tussen verschillende isolatiesoorten. Een kort overzicht:

  • Rotswol: natuurlijke isolatie die je kan gebruiken voor de vloeren, de muren en het dak.
  • Glaswol: minerale isolatie voor (voorzet)wanden en schuine daken.
  • Cellenglas: duurzaam isolatiemateriaal uit cellulair glas voor onder andere ondergrondse muren en vloeren, binnenisolatie, gevelisolatie en isolatie van een plat dak.
  • Cellenbeton: ecologisch en duurzaam materiaal dat ideaal is om een gebouw langs binnen of buiten thermisch te isoleren.
  • EPS of XPS: kunststofisolatiemateraal met een hoge isolatiewaarde, een goede waterbestendigheid en hoge drukweerstand. Vooral geschikt voor vloer-, gevel-, spouw- en kelderisolatie.
  • PUR/PIR: kunststofisolatiemateraal voor spouwisolatie, vloerisolatie en platte daken.
  • Isolatiechape (FIM): isolerende laag onder je chape voor een perfecte vloerisolatie en een dunne vloeropbouw.

Voordelig isoleren

Wanneer je investeert in energiebesparende maatregelen, kan je rekenen op een financieel ruggensteuntje in de vorm van een premie of subsidie. Check dus zeker even voor welke ondersteuning jouw isolatieproject in aanmerking komt. Bovendien zijn er bij Hendrickx Bouwmaterialen regelmatig promoties op isolatiematerialen zodat je je woning extra voordelig kan isoleren.

Professioneel advies

Twijfel je nog tussen de verschillende isolatiematerialen of heb je een vraag over jouw isolatieproject? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de specialisten van Hendrickx Bouwmaterialen. Of maak een afspraak voor een bezoekje aan de overzichtelijke showroom waar je alles vindt wat je nodig hebt om je woning optimaal te isoleren.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10794-14776/hendrickx/partnerberichten/je-woning-optimaal-isoleren-daar-profiteer-je-het-hele-jaar-door-van/