livios logo

Een fris hoofd begint bij verse lucht

Wat hebben je kantoor, je huis en de klas van je kinderen gemeenschappelijk? De binnenluchtkwaliteit laat er vaak te wensen over. Met minder concentratie, sufheid, hoofdpijn, luchtweginfecties, en zo meer als gevolg. Helaas is het kwaad dan al geschied en dus is het in goed geïsoleerde gebouwen belangrijker dan ooit dat het juiste ventilatiesysteem op elk moment van de dag voor verse binnenlucht zorgt. Goed nieuws, trouwens, want dat kan op een slimme manier, perfect op maat van de wisselende noden binnenshuis.

15221-NL

Foto Renson

Aan het einde van de schooldag is het zuurstofpeil in de meeste klaslokalen bedroevend laag. Leerlingen zijn niet meer geconcentreerd, krijgen hoofdpijn of voelen zich zelfs wat slaperig. Het is een veelzeggend voorbeeld van de meerwaarde van een slim ventilatiesysteem.

Zo’n installatie ververst de binnenlucht namelijk volgens de actuele noden. Volledig automatisch bovendien. De luchtkwaliteit wordt voortdurend gemonitord, en van zodra die te wensen overlaat, schiet het ventilatiesysteem in actie. Dat is geen overbodige luxe als je weet dat de lucht binnenshuis vaak vijf keer slechter is dan die buiten.

Out with the old, in with the new

C+, D+ of Waves: soms zie je door de bomen het bos van de ventilatiesystemen niet meer. Het basisprincipe is nochtans altijd hetzelfde: de ‘vervuilde lucht’ – met CO2, vocht, geurtjes en andere schadelijke stoffen – wordt afgevoerd door de ventilatie-unit. Tegelijk komt verse, gezonde lucht binnen via raamverluchtingen of roosters. En dat op elk moment van de dag en nacht.

Hoeveel elke ruimte geventileerd moet worden, verandert door bepaalde activiteiten en het aantal aanwezigen. Een slim, vraaggestuurd systeem neemt dat volautomatisch voor zijn rekening. Daarvoor is het uitgerust met detectoren die de kwaliteit van de binnenlucht dag en nacht monitoren. Na de installatie hoef jij je daarover dus geen zorgen te maken. Alles wordt voor jou geregeld, zodat je automatisch op elk moment van de dag de best mogelijke binnenlucht ademt.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10795-15221/renson/partnerberichten/een-fris-hoofd-begint-bij-verse-lucht/