livios logo

Verrassende stylingtips voor een basic interieur

Een basic interieur is tijdloos en je hebt er jarenlang plezier van. Bang dat het toch te gewoontjes wordt? Niet als je de juiste kleuren, wit, grijs en zand, combineert met materialen als hout, wol en linnen. vtwonen geeft een paar stylingtips voor een basic interieur.

14821-NL

Productie & styling Kim van Rossenberg | Uitvoering Richard van Meerveld | Fotograaf Sjoerd Eickmans

Foto vtwonen

14821-NL

Fotografie Jeroen van der Spek | Styling Cleo Scheulderman

Foto vtwonen

Thuisbasis

Een basic huis is allesbehalve saai of kil. Door bruin- en grijstinten met natuurlijke materialen te combineren, maak je een interieur warm, vriendelijk en rijk in materialen. Een rustpunt in een druk bestaan. Ook biedt het huis geborgenheid en genoeg ruimte om te spelen, te leven en te creëren. Lees hier hoe je de basic woonstijl toepast.

Twee uitersten

Maar hoe kun je dat basic gevoel ook in je eigen huis vertalen? De kunst is om de juiste kleuren en materialen te combineren. Ontdek hier welk basis kleurtype je bent. Gebruik lichte tinten, zoals kalk wit of grijs, voor de basis en vul het aan met natuurlijke materialen. Denk aan onbehandeld hout, wol, linnen en katoen, maar ook goud, zilver en koper. Staal, beton en steen maken het geheel een stuk spannender. Bedenk ook: vooral uitersten kunnen heel goed met elkaar, zoals de combinatie van wit kalk en aards zwart. En als je hele zachte wol combineert met ruw hout, wordt het helemaal mooi. 

Meer inspiratie? Lees hier hoe je kunt spelen met vormen en texturen. 

Galerij

Wees vooral niet te streng, want in een vaas of aan de muur mag je best wat kleur terug laten komen. Een kale muur leent zich perfect voor een combinatie van kleine items als posters, kaartjes en labels. Zo'n gallery wall kun je gemakkelijk zelf maken. De wand wordt nog mooier als je er wat droogbloemen aan toevoegt. Bovendien is de droogbloem een duurzame keuze. Met een droogbloemboeket kun je minstens een halfjaar doen. Zelf een droogbloemboeket maken? Lees hier enkele handige tips voor je er aan begint.

Slaap zacht

In de slaapkamer zorgen zachte tinten voor rust en een zengevoel. Ontdek hier wat de sfeer van je slaapkamer doet voor je nachtrust. Combineer wit met kleuren die er net naast liggen, zoals natureltinten en grijzen. Die doen het onderling heel goed en zorgen voor rust. Maak daarnaast gebruik van zachte stoffen. Decoreer je bed rijkelijk met een linnen dekbedovertrek en kussens in tinten die dicht bij elkaar liggen. Maak het af met foto's en prints aan de wand. 

Lees hier hoe je een evenwichtig interieur kan creëren met blank hout. Benieuwd hoe een basic woning eruitziet? Kijk binnen in een nieuwbouwhuis met een neutrale look, een voormalig winkelpand en een basic Scandinavisch interieur.

10 dingen die je moet weten over interieurinrichting


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10811-14821/vtwonen/partnerberichten/verrassende-stylingtips-voor-een-basic-interieur/