livios logo

Duurzaam wonen? Zo doe je dat

Duurzaamheid is anno 2021 niet meer weg te denken. Ga verantwoord aan de slag in huis met meubels van duurzame materialen. vtwonen geeft je alvast vijf duurzame stylingtips.

14843-NL

Styling Cleo Scheulderman | Fotografie Alexander van Berge

Foto vtwonen

14843-NL

Styling Cleo Scheulderman | Fotografie Alexander van Berge

Foto vtwonen

1. Duurzame verf

Wil je graag een muur verven? Verf van natuurlijke grondstoffen is van hoge kwaliteit en beter voor mens, dier en milieu. Het gaat veel langer mee dan normale verf. Bovendien is het al in veel winkels in België te vinden. Laat chemisch bewerkte verfsoorten daarentegen staan. Ze zijn giftig en nauwelijks afbreekbaar. Als je de muur liever wil behangen in plaats van verven, kies dan voor FSC-gecertificeerd behang of rauhfaserbehang. Je ziet amper verschil, plus: de keuze van dit soort behang is allesbehalve beperkt. Wat kleurinspiratie nodig voor de muren? Lees hier welk kleur het best bij je past.

2. Materialen

Naast verf en behang zijn er veel materialen die duurzaam verantwoord zijn. Zo groeien bamboe en rotan snel en tasten ze het milieu amper aan. De meest duurzame houtsoort is hardhout met een milieukeurmerk, daarna komt naaldhout. Lees hier hoe je drie verschillende sferen creëert met hout. Houd je van een industriële woonstijl? Geen probleem, staal is een ecologisch materiaal, dat volledig recycleerbaar is en niet slijt. 

3. Groene keuken

Een duurzame keuken is gemaakt van duurzame en natuurlijke materialen zoals hout, bamboe en steen. Maar ook de materialen corian en composiet passen hier goed bij. Omdat deze materialen waterdicht en antibacterieel zijn, zijn ze geschikt om er werkbladen en spoelbakken van te maken. Zo is corian gemaakt van acrylharsen en natuurlijke mineralen en composiet van houtvezels en gerecycleerde kunststof. Het zijn mooie én duurzame materialen die een basic keuken een luxe uitstraling kunnen geven. Een duurzame keuken kopen? Hier kun je op letten.

4. Biologisch slapen

Wist je dat voor het telen van katoen de meest giftige stoffen worden gebruikt? Je kunt beter kiezen voor biologische materialen, die zonder landbouwgif en pesticiden worden geteeld. En geef toe: onder een dekbedovertrek van biologisch katoen slaap je toch veel lekkerder? Ontdek de vtwonen collectie bedtextiel hier.

5. Aan de slag

Het kan bijna niet duurzamer: oude spullen hergebruiken. Dit pennenbakje van lege frisdrankblikjes kun je zelf maken en past helemaal bij een opgeruimde en georganiseerde thuiswerkplek. Zie je het graag wat groter? Maak je eigen meubels met pallets. Heeft de keuken een make-over nodig? Verander enkel de keukendeurtjes en hij is onherkenbaar. Nog meer leuke DIY-ideeën? Klik hier!

Meer weten?

Op vtwonen vind je nog meer duurzame tips. Ga je graag shoppen, bezoek dan zeker deze drie duurzame adresjes. Ben je nog op zoek naar een nieuwe keuken? Denk dan eens na over een ecologisch verantwoorde keuken. Bekijk ook zeker deze duurzame merken die de wereld een beetje mooier maken. Samen met vtwonen kan je ook binnenkijken in een circulaire schuurwoning in Langbroek

13 dingen die je moet weten over duurzaam en levenslang wonen


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10811-14843/vtwonen/partnerberichten/duurzaam-wonen-zo-doe-je-dat/