livios logo

Geef je interieur een nieuwe look… met verf!

Kan jouw interieur wel een opfrisbeurt gebruiken? Neem een verfborstel bij de hand, ga aan de slag en durf te spelen met kleuren en vormen. Met deze tips van vtwonen krijg je een verrassend resultaat.

14943-NL

Styling Marianne Luning | Fotografie Margriet Hoekstra

Foto vtwonen

14943-NL

Styling Fietje Bruijn | Fotografie Barbara Kieboom

Foto vtwonen

Kleur maakt sfeer

Het gebruik van kleur op de muur is heel bepalend voor de sfeer in huis. Donkere kleuren zorgen voor een knusse uitstraling, terwijl lichte kleuren juist een ruimtelijker effect geven. Leuk om eens uit te pakken met een felle kleur of een bijzonder kleurcontrast. Heel mooi ook om een verloop of zogenaamd ombre effect met tinten uit dezelfde kleurenfamilie te creëren. Wil je graag rust in huis creëren? Kies dan voor één kleur of verschillende tinten uit dezelfde kleurfamilie. Daardoor ontstaat al snel een harmonieus geheel. Zelfs als je bijvoorbeeld verschillende kleuren groen, van heel licht tot diep donkergroen, met elkaar combineert.

Tip: van koffiedik tot camel en mahonie tot beige: bruin is terug van weggeweest. Deze warme, stevige kleuren zijn zwaar dan zwart, maar flink wat warmer.

Vormenspel

Het kan heel leuk zijn om te spelen met vormen en vlakken. Geef de wand een boost met een bijzondere vorm of opvallend vlak in een andere kleur. Als je veel rechte lijnen in je interieur hebt, geeft een cirkel op de muur net dat mooie contrast. Een grafisch patroon zorgt voor een opvallend, speels effect. Een klassiek voorbeeld is een geschilderde lambrisering, al kan het de muur ook juist een ‘ongepolijst randje’ geven. Ook een krachtig effect: laat de tint van het plafond een stukje doorlopen op de muur.

Maak een statement

Heb je een lange wand die wel wat pit kan gebruiken? Kies dan voor een stevig kleurvlak op de muur, die het oppervlak ‘breekt’ en voor een mooi contrast zorgt. Ook een muurschildering kan een bijzondere blikvanger zijn. Zoek een sjabloon op internet, ontwerp zelf een tekening of laat er eentje maken door een kunstenaar. Het kan ook een quote of kort gedicht zijn. Of zelfs een compleet schilderij.

Tip: Bezig met de kinderkamer? Een glitterwand lijkt gewaagd, maar geeft de kamer een sfeervolle touch. Met een laagje glitterverf op een donkerblauw plafond creëer je een echte sterrenhemel.

Meer weten?

Een ruig en rustiek effect creëer je door kalkverf aan te brengen. Wil je je plafond graag verven om je ruimte groter of kleiner te laten lijken? Lees hier alle do’s en don’ts voor het verven van een plafond. Wil je een stapje verder gaan? Geef je keukenkastjes een likje verf. Na het verven kun je de verf het beste op deze manier bewaren.

 

12 dingen die je moet weten over schilderen


{

Het beste van Livios in je mailbox?

Volg ons op social media

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10811-14943/vtwonen/partnerberichten/geef-je-interieur-een-nieuwe-look-met-verf/