livios logo

Beton in huis: 3x een aanrader

Vroeger zag je beton vooral in fabriekspanden en garages, maar tegenwoordig is het ruwe materiaal ook vaak terug te vinden in huiselijke interieurs. Beton is stoer, industrieel en veelzijdig maar wist je dat het ook een zachte uitstraling kan hebben? vtwonen geeft een paar stylingideeën voor beton in huis.

15042-NL

styling Marlies Does | fotografie Peggy Janssen

Foto vtwonen

Betonvloer

Een betonvloer geeft je huis een stoere uitstraling. Het is slijtvast, krasbestendig, makkelijk schoon te maken en duurzaam. Er bestaan twee soorten betonvloer: een massieve betonvloer en een gietvloer met betonlook. Het effect is nagenoeg hetzelfde, maar het leggen en de mogelijkheden verschillen. Afhangend van de gebruiksintensiteit en het type vloer, kan het zo’n dertig tot honderd jaar meegaan. Dat is nog eens een duurzame investering! Fijn om te weten: beide soorten betonvloer lenen zich uitstekend voor vloerverwarming. Zo wordt het koele materiaal direct een stuk comfortabeler. Geïnteresseerd in een betonvloer? Dit is alles wat je moet weten.

Beton-ciré

In plaats van een betonvloer kun je ook kiezen voor beton-ciré, bijvoorbeeld op de muren. Beton-ciré is een uit Frankrijk afkomstige betonstuc met een korrelige structuur. De letterlijke vertaling is ‘geweven beton’. Deze stuc ideaal voor de keuken of de badkamer, omdat het compleet waterdicht is. Het aanbrengen van beton-ciré is vrij eenvoudig en het materiaal hecht zich zelfs aan gladde tegels. Dit maakt het een geliefd materiaal voor een renovatie waar geen sloophamer aan te pas komt. Extra leuk: bij veel leveranciers kun je een workshop volgen, waarbij je de fijne kneepjes van het vak leert. Benieuwd naar alle voordelen van beton-ciré? Lees het hier!

De zachte kant van beton

Beton heeft van zichzelf een strakke uitstraling waardoor het perfect in een minimalistisch of modern interieur past. Lees hier hoe je beton toepast in je interieur. Door de neutrale look valt het ook goed te combineren met andere woonstijlen. Sterker nog, beton wordt mooier wanneer je het met zachte structuren combineert. Denk bijvoorbeeld aan een betonnen aanrechtblad met houten keukenkastjes, of een betonlook vloer met accessoires van licht en puur linnen of fluweel. Fris en stoer! Ze halen het beste in elkaar naar boven. Ontdek de zachte kant van beton

Zelf aan de slag gaan met beton? Ontdek hier hoe je leuke bloempotten maakt. Haal de stoere betonlook in huis met deze items. Lees hier waarom een grijs interieur allesbehalve saai is.

10 dingen die je moet weten over interieurinrichting


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10811-15042/vtwonen/partnerberichten/beton-in-huis-3x-een-aanrader/