livios logo

Vintage, modern of klassiek? Mix & match!

Gelukkig hoef je in een interieur niet voor één stijl te kiezen. Een mooie combinatie van verschillende stijlen kan juist heel verrassend en sfeervol zijn. Mix bijvoorbeeld moderne strakke lijnen met prachtige vintage stukken. Combinatiestress? vtwonen helpt je op weg.

15059-NL

styling Myla Griese | fotografie Louis Lemaire

Foto vtwonen

Vintage en modern

Strakke lijnen, eenvoud en neutrale kleuren: dat zijn kenmerken van een modern interieur. De meubels zijn vaak minimalistisch, transparant en functioneel, waardoor je huis een ruimtelijk gevoel krijgt. Een interieur met veel verschillende vintage elementen kenmerkt zich juist door sierlijke details, ronde vormen en het gebruik van rijke materialen. Die bijzondere vintage stukken geven bovendien een persoonlijke touch aan je interieur. Juist het contrast tussen beide woonstijlen maken vintage en modern tot een verrassende combinatie.

Zoek de balans

Bij het combineren van vintage en modern is het belangrijk om te zoeken naar mooie kleurencombinaties. Als de kleuren matchen, dan is het niet erg als vormen onderling verschillen. Hierin schuilt vooral de balans. Maar kijk ook naar het evenwicht in meubelstukken en accessoires: als een van de stijlen de boventoon blijft voeren, kan het geheel rommelig aandoen. Laat de stijlen elkaar aanvullen en gun ze evenveel aandacht.

Een modern interieur laat zich goed combineren met andere stijlen: het vormt een rustige basis voor het toevoegen van meerdere opvallende stukken. Experimenteren met allerlei meubels, accessoires en kleuren met een vintage uitstraling gaat daarom prima. Combineer eens een lage, rechthoekige tv-kast en een industriële zwarte vloerlamp met een klassieke bank met zachte, ronde vormen. Of omring die ronde, eikenhouten tafel met strakke design stoelen. Het geheel is evenwichtig en spannend tegelijk.

Vintage blikvangers

Opvallende vintage meubels en accessoires vormen een mooi contrast met de strakke lijnen en de functionele uitstraling van moderne meubels. Bedenk wel: less is more. Met te veel blikvangers ligt rommeligheid op de loer. Maar een modern interieur kan enorm opknappen van een retro kast, fluwelen fauteuil of lamp uit de jaren dertig. Die paar eyecatchers geven direct meer sfeer in huis.

Pronkstuk in de spotlights

Geef waardevolle stukken de aandacht die ze verdienen. Een erfstuk, kunstwerk of een bijzondere verzameling van servies: ze verdienen een mooie plek. Leuk om dierbare, oude foto’s, kunstwerken en schilderijen naast elkaar aan een wand te hangen of op een plank te zetten, als een expositie boven de bank of in de hal. Een oude stolp of vintage vaas kan prachtig staan op een modern dressoir. En juist een industriële vitrinekast krijgt aanzien als hij gevuld is met mooi servies, beeldjes en andere vintage vondsten.

Wil je een vintage touch toevoegen aan een strak interieur? Onderschat de magie van vintage wijnglazen niet! Of creëer persoonlijkheid in een nieuwbouwwoning met accessoires en zachte meubels. Met deze handige weetjes breng je de jaren vijftig terug in je interieur.

10 dingen die je moet weten over interieurinrichting


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10811-15059/vtwonen/partnerberichten/vintage-modern-of-klassiek-mix-match/