livios logo

5 stylingtips om een kleine ruimte groter te doen lijken

Ook een kleine ruimte waar je geen weg mee weet? Geen zorgen. In een kleine ruimte kan je ook veel ruimte creëren. Ben je benieuwd hoe je een kleine ruimte groter laat lijken? Van XL spiegel tot multifunctionele DIY: vtwonen geeft een paar ruimtebesparende ideeën.

15109-NL

Foto: vtwonen

Foto vtwonen

XL spiegel

Plaats een spiegel in de kamer. Door een grote spiegel in een kleine ruimte te plaatsen, bedrieg je jouw ogen, omdat je denkt dat de ruimte doorloopt. Belangrijke tip: ruim goed op. Als er aan de ene kant van de kamer veel rommel staat, zie je dat in de spiegel terug en wordt de rommel ineens twee keer zoveel.

Groeperen

Opruimen is belangrijk, maar je hoeft natuurlijk niet alles achter kastdeuren te stoppen. Persoonlijke spullen zorgen er juist voor dat het jouw huis is. Het kan wel helpen om je spullen te groeperen door persoonlijke spullen op thema bij elkaar te zetten. Zoals planten bij elkaar op één plek of al je souvenirs van vakanties. Dat zorgt voor rust. Wil je liever ontspullen? Dan zet dit artikel je vast en zeker op weg. 

Eenheid schept rust

Denk goed na over je kleurgebruik. Kies niet voor te veel felle kleuren in je huis. Lees hier wat kleur met je interieur doet. Wat betreft de vloer, kies een basiskleur, niet te druk en laat de vloer meteen doorlopen in al je ruimtes. Kies daarnaast voor alle ruimtes dezelfde gordijnen. Kortom, creëer eenheid in alle kamers. Zo lijkt een ruimte echt groter.

Ronde vormen

Wissel grote meubels, zoals de bank, af met meubels op pootjes of zwevende meubels. Kies voor lichte kleuren, slanke vormen en hoge pootjes. Haal je meubels daarnaast iets van de wand af. Zo creëer je meer lucht in huis. Dat geldt ook voor de eettafel. Een ronde eettafel is vanwege zijn vorm ideaal in een kleine ruimte. Klik hier voor nog meer inspiratie over rondingen in huis. 

Slim indelen

Heb je een nis? Plaats er een plank tussen en je hebt meteen een leuke boekenkast. Of gebruik een kist als salontafel, dat is ook weer een mooie opberger. Door je bed te verhogen, kun je onder het bed veel spullen als winterkleding kwijt. Woon je echt heel klein? Plaats je bed dan heel hoog. Zet er een bureau onder en voilà: werkplek en slaapkamer ineen. Lees hier 6 tips voor een opgeruimde en knusse slaapkamer. 

Nog meer tips over kleine ruimtes verruimen? Lees hier 4 stylingtips om meer ruimte te creëren. Bij kleine ruimtes kan je niet genoeg opbergen. Lees hier de ultieme opbergtips voor woon- en slaapkamer. Bekijk hoe deze 5 kleine huizen de ruimtes zo efficiënt mogelijk aanpakken. Klein maar fijn wonen? Ontdek deze tips voor een tiny house.

10 dingen die je moet weten over interieurinrichting


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10811-15109/vtwonen/partnerberichten/5-stylingtips-om-een-kleine-ruimte-groter-te-doen-lijken/