livios logo

Zo zorg je voor frisse lucht in huis

Frisse lucht is belangrijk voor een gezond klimaat in huis, daarom is het een must om je woning zo goed mogelijk te ventileren. De gevolgen van een slechte verluchting zijn namelijk niet mals: door onvoldoende ventilatie heeft één op de tien woningen last van schimmel en is er in veel huizen een overdosis fijnstof aanwezig. Geen zorgen, want met deze 3 tips van vtwonen blaast er in een mum van tijd weer frisse lucht door je huis.

15184-NL

Styling Kim van Rossenberg, fotografie Sjoerd Eickmans

Foto vtwonen

Luchten

Zet in de zomer op koele momenten van de dag de ramen open om de boel lekker door te luchten, maar houd ze overdag dicht. Zet de ramen dan vooral tegen elkaar open, zodat de koele lucht door het hele huis kan stromen. Wat nog extra kan helpen is om een vochtige doek voor het raam te hangen. Maak hem nat met ijskoud water, wring hem goed uit en hang hem voor je raam. Zo koelt de lucht die naar binnen komt lekker af. Loopt de temperatuur op? Doe de ramen dan weer dicht. Zo houd je de koele lucht in huis en blijft de warme lucht buiten. Meer tips om het huis af te koelen lees je in dit extra artikel. 

Ventilator

Vroeger ging je huis ventileren vanzelf, via naden en kieren kon de wind doorwaaien. Maar moderne huizen zijn beter geïsoleerd. Denk aan andere manieren om je huis te ventileren, bijvoorbeeld door ramen en deuren open te zetten of natuurlijke ventilatie. Een ventilator is ideaal voor klamme dagen waarop het aan wind ontbreekt. Het heeft direct een verkoelend effect en kost veel minder stroom dan een airco. Combineer natuurlijke ventilatie – de openstaande ramen – met een ventilator. Zo wordt de koele buitenlucht sneller door de ruimte verspreid.

Investeer in goede isolatie

In slecht geïsoleerde huizen kan de temperatuur flink oplopen. In de zomer zorgt goede isolatie ervoor dat de warmte je huis niet kan binnendringen. Ook in de winter is goede isolatie fijn: dan zorgt het er namelijk voor dat de kou buiten blijft! Het is een investering, maar dus wel een waar je het hele jaar door profijt van hebt. Lees in dit artikel hier hoe je de waarde kan bepalen voor je isolatie. 

Van dubbelglas heb je vast en zeker al eens gehoord, maar wist je dat er ook driedubbelglas bestaat? Ga voor optimale isolatie! Ontdek hier de voordelen van hoogrendementsglas. Overweeg je mechanische ventilatie? Dan is balansventilatie een gouden tip.

10 dingen die je moet weten over interieurinrichting


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10811-15184/vtwonen/partnerberichten/zo-zorg-je-voor-frisse-lucht-in-huis/vtwonen