livios logo

Geef je badkamer een make-over in 5 stappen

Een badkamer opnieuw inrichten of verbouwen doe je niet zomaar en vergt veel tijd. Voor het klussen kan beginnen moeten er veel beslissingen worden genomen. Welke kleur, sfeer en indeling wil je? Waar is er verlichting nodig? Wil je een bad, douche of allebei? Kortom, heel wat werk aan de winkel! vtwonen helpt je op weg met dit stappenplan. Klaar? Start!

15198-NL

Styling Fietje Bruijn | Fotografie Alexander van Berge

Foto vtwonen

1. Zet plannen op papier

Een nieuwe badkamer inrichten begint met meten en indelen. Zet (verbouw)plannen zo uitgebreid mogelijk op papier. Maak een plattegrond op schaal, teken de looplijnen in en houd rekening met de draaihoeken van deuren en kasten. Kom je er zelf niet uit? Hulp inroepen van een specialist, bijvoorbeeld een aannemer of badkamerspecialist, is altijd een goed idee. Zo kun je samen beoordelen welke wensen haalbaar zijn. Wil je meer weten over hoe je een interieur het beste indeelt? Met deze 17 tips kun je een casco huis indelen.

2. Stijl en materialen kiezen

Bepaal vervolgens de stijl van de badkamer. Een moodboard maken kan hierbij helpen. Op basis van een persoonlijk moodboard krijg je een goed beeld van je wensen en kun je bijpassende materialen gaan uitzoeken. Elk materiaal straalt een andere sfeer uit. Ga je voor tegels, mozaïek, natuursteen of hout op de muren en vloer? Tip: maak een persoonlijke mix in plaats van te kiezen voor een kant-en-klare badkamer. Voor een sfeer die helemaal bij jou past maak je het af met dingen als een bijzondere wasbak, een vintage wastafel of een Tomado-wandrek.  Geen idee hoe je begint aan een moodboard? No worries, in dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt om een moodboard te maken. 

3. Sanitair kiezen

Is de stijl van je nieuwe badkamer bepaald? Dan is het tijd om sanitair uit te zoeken, want zonder sanitair geen badkamer. ‘Kijk naar je behoefte: zit je graag in bad maar is je badkamer niet zo groot, kijk dan naar een bad waar je ook goed in kunt douchen. Sta je elke ochtend samen in de badkamer, neem dan een grote spiegel en extra brede wastafel’, aldus Marlon Zwier, artdirector van vtwonen. In vtverbouwen badkamer, een special van vtwonen, worden onder andere alle voor- en nadelen van allerlei soorten sanitair op een rij gezet.

4. De juiste verlichting

Goede verlichting is onmisbaar. Maak van tevoren een lichtplan. Wat vind je belangrijk om te verlichten? Dat begint bij basisverlichting, zoals een plafondlamp of spotjes, waardoor de badkamer volledig verlicht wordt. Daarnaast zijn spots en wandlampen bij de douche of spiegel ideaal. Om meer sfeer in je badkamer te brengen kan indirect licht goed van pas komen, zoals warme dimbare lampen of een kleine tafellamp op de wastafel. Onmisbaar voor het zen-gevoel. Meer informatie over een lichtplan opstellen voor jouw sfeerverlichting lees en bekijk je hier.

5. Badkamer stylen

Uiteindelijk maken mooie badkameraccessoires, zoals een zachte badmat en heerlijk geurende kaarsen, een fijne plek van de badkamer. Kun je wel wat inspiratie bij de inrichting van je badkamer gebruiken? Met deze kleine aanpassingen creëer je een stoere badkamer. Op zoek naar leuke accessoires? Bekijk badkameraccessoires in de vtwonen shop.

Meer inspiratie? Bekijk hier 5 badkamers om van te watertanden. Of ga zelf aan de slag en maak een zwevend badkamermeubel. Woon je klein? In dit artikel vind je opbergtips voor een kleine badkamer.

10 dingen die je moet weten over interieurinrichting


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10811-15198/vtwonen/partnerberichten/geef-je-badkamer-een-make-over-in-5-stappen/