Maak je tuin zomerklaar met deze 4 handige tips

Met dit zomerse weer zitten we ‘s avonds graag lekker lang in de tuin. Is jouw buitenruimte toe aan wat opfrissing? Geen nood, want met deze 4 handige stylingtips van vtwonen ben je binnenkort niet meer uit je tuin weg te slaan. Zwoele zomeravonden, here we come.

  • Fotografie: alexander van berge, styling:  cleo scheulderman

    Fotografie: alexander van berge, styling: cleo scheulderman

    Foto vtwonen

Thuis in de tuin

In de zomer is de tuin meer dan ooit het verlengstuk van je woning. Mooie, comfortabele buitenmeubels maken van je tuin een tweede huis. Ze zijn een must wanneer je in de warmere maanden veel tijd buiten doorbrengt. Zo is een loungestoel voor buiten zacht, cosy en toch bestand tegen een buitje, en biedt een grote tafel veel zitplekken voor een gezellig etentje met vrienden of familie. Met deze tips kies je de beste tuinmeubels voor jouw buitenruimte.

Win-win-win

Beschouw je nieuwe buitenhuis als een nieuwe stylingkans. Maak het gezellig met mooie meubels, een tapijt en voeg wat kleur toe met een paar kussens. Hang een lichtsnoer op, een belangrijke sfeermaker in iedere tuin, of investeer in meer permanente verlichting. Een vuurkorf geeft gezelligheid, warmte en kun je ook gebruiken als barbecue. Dat is win-win-win. Bekijk hier 6 items die zeker niet mogen ontbreken op je balkon of terras.

Opwarmen

Wil je de zomeravonden zo lang mogelijk rekken? Dan kan een haard of vuurkorf goed van pas komen. Ze geven warmte en je kan tegelijkertijd naar het geknetter van het vuur luisteren. Of je nu voor een haard, kachel, ton of vuurschaal gaat, het is belangrijk dat je voor elk soort de juiste plek in de tuin uitzoekt. Een plek waar je wel genoeg warmte vangt, maar waar je niet de hele avond in de rook hoeft te zitten. Dit is alles wat je moet weten over tuinkachels.

Makkelijke moestuin

's Avonds lekker aperitieven of eten in de tuin? Begin in het voorjaar alvast met het kweken van verse kruiden en groenten, zodat je hier de hele zomer lekkere gerechten van kunt koken. Kies een zonnige plaats uit en zaai op het juiste moment. Met deze zaaikalender kun je meteen aan de slag gaan. Onze tip, zorg voor genoeg daglicht, liefst van boven, een temperatuur van rond de 15 graden en niet te veel voeding.

Is je tuin inmiddels helemaal zomerklaar en ga je dit jaar niet op vakantie? Lees dan zeker hoe je jouw buitenruimte optimaal kan inzetten tijdens deze zomermaanden. Wil je de zomer ook naar binnen halen? Lees hier hoe je meer kleur in huis brengt zonder ook maar een kwast aan te raken.

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media