livios logo

Zo tover je de kinderkamer om tot een waar paradijs

Elk kind houdt van rust en comfort in de slaapkamer, maar dat hoeft niet meteen een saaie boel te betekenen. Pak uit met een verrassende kinderkamer. vtwonen geeft je 5 leuke tips.

15332-NL

Fotografie: Ernie Enkelaar, styling: Leonie Mooren & Valerie van der Werff

Foto vtwonen

Speelkwartier

Buiten hondenweer? Binnen de aap uithangen! Jawel, dat kan ook gewoon in een kinderslaapkamer. Denk: klimwand, schommel of ringen aan het plafond en gymmatten op de grond om veilig te vallen. Een tipitent is ook leuk en kan na het spelen gewoon blijven staan (heb je meteen een plek waar je ’s avonds dat losse speelgoed in kunt schuiven). Of ga voor een hang- of schommelstoel met kussens. Zo heeft je kind een plek om te spelen én te ontspannen. Ook leuk om ’s avonds knus een boek (voor) te lezen of organiseer een leuke filmnamiddag.

Persoonlijke touch

Het belangrijkste is dat je kind zich thuis voelt in de kinderkamer. Door persoonlijke accessoires en quotes toe te voegen maak je van de kamer een eigen plek. Denk aan een zelfgemaakte meetlat of een gepersonaliseerde print aan de muur. 

Vintage elementen

Geef de kinderkamer een unieke touch door hier en daar een vintage element toe te voegen, zoals een oude kist of koffer voor rondslingerend speelgoed, of een retro schoolbureau. Door een kast van de kringloop in een mooie kleur te verven, wordt ie helemaal mooi. Verf je de muur en het meubel in dezelfde kleur, dan versterk je het gevoel van rust in de slaapkamer. Lees ook deze tips om oud en nieuw te combineren.

Spelenderwijs leren

Spelen en leren kunnen perfect samengaan. Op een (stuk) wand met schoolbordverf kan je kind oefenen met spelling en tafels. Of misschien wil je wel een zone schilderen met magnetische krijtverf? Een wereldkaart aan de muur helpt de topografische kennis te verbeteren. En ook het alfabet kun je gemakkelijk in de kinderkamer verwerken, om de letterkennis te vergroten. Denk aan grote letters van hout of een abc-poster. 

Binnentuin

Kinderen zijn graag buiten. De natuur – zowel letterlijk als figuurlijk - in huis halen is daarom altijd een goed idee. Ga voor accessoires, prints of behang die doen denken aan buiten. Denk bijvoorbeeld aan een muur met sloophout behang.  Of maak een plank met ‘gevonden voorwerpen’ uit de natuur. Zo kan je kind zijn of haar bladeren, steentjes en beukennootjes op een mooie plek uitstallen.

Meer inspiratie over de kinderkamer? Lees hier hoe je een waar speelparadijs creëert. Of maak een speelzolder waar je kind ongestoord kan ravotten. Met deze 5 leuke ideeën kun je daarnaast allerlei leuke speelhoekjes in het hele huis creëren

10 dingen die je moet weten over interieurinrichting


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10811-15332/vtwonen/partnerberichten/zo-tover-je-de-kinderkamer-om-tot-een-waar-paradijs/