4 stylingtips om van zolder tot nuttige leefruimte te gaan

De zolder inrichten kan een flinke uitdaging zijn. Misschien heb je wel schuine muren, waardoor veel ruimte verloren gaat. Wil je van jouw zolder een fijne leefruimte maken? Laat je inspireren door deze tips van vtwonen.

  • Fotografie Johan Samyn | Styling Ozanne en Guillemine Mertens

    Fotografie Johan Samyn | Styling Ozanne en Guillemine Mertens

    Foto vtwonen

Schuine wanden

Een zolder heeft vaak schuine wanden. Het voordeel daarvan is de charmante uitstraling, maar het is niet altijd praktisch. Houd hier rekening mee voordat je een bed en meubels koopt. Multifunctionele meubels komen het beste tot hun recht in een onhandige ruimte. Hoe je de zolder transformeert tot een stijlvolle logeerkamer, lees je in dit extra artikel.

Opbergruimte

Denk ook goed na over waar je op zolder opbergruimte wilt creëren. In plaats van een grote kledingkast kun je kiezen voor op maat gemaakte inbouwkasten tegen de schuine wanden. Deze ruimte gebruik je toch niet en zo kun je op een gemakkelijke manier gebruik maken van de verloren ruimte. Hier lees je waarom op maat gemaakte meubelstukken een echte meerwaarde kunnen vormen voor je huis.

Dak isoleren

Meer dan 80% van de huizen heeft een geïsoleerd dak, maar de meeste zijn maar matig geïsoleerd. Hierdoor kan het in de zomer heel warm zijn en in de winter heel koud. Door het dak goed te (laten) isoleren, woon je warmer in de winter en koeler in de zomer. Bovendien bespaar je flink op energiekosten. Ben je benieuwd hoe je een schuin dak kunt isoleren zonder te verbouwen? Lees hier een paar tips van vtwonen.

Kleine ruimte

De zolder is niet altijd groot. Maar geen zorgen, met een paar simpele aanpassingen kun je een zolder gemakkelijk groter laten lijken. Kies voor een licht kleurenpalet, bijvoorbeeld van wit, beige en pastel. Dat zorgt voor een ruimtelijker effect. Ook kan een lichte vloer de kamer groter laten lijken. Zorg dat er zo veel mogelijk daglicht naar binnen komt, en kies voor lichte raambekleding. Hang één grote of meerdere kleine spiegels op, die worden vaak gebruikt om een ruimte optisch groter te laten lijken.

Wil je meer leefruimte op je zolder creëren? Kies dan voor een dakkapel! Twijfel je nog wat je met de zolder wil doen? vtwonen geeft je graag inspiratie in dit artikel. Geen idee hoe je er aan moet beginnen? Maak een plattegrond van je inrichting op zolder. Geen extra ruimte nodig maar wel extra speelruimte? Richt nu een speelzolder in!

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media