livios logo

S.O.S waar laat je al die boeken?

“Hoe meer boeken hoe meer vreugd”, is een quote waar elke boekenliefhebber bij zweert. Maar wat als die collectie inmiddels zo groot is dat je niet meer weet waar je ze moet laten? No worries, met deze stylingtips van vtwonen berg je jouw hartendieven in een mum van tijd stijlvol én praktisch op.

15470-NL

Styling Fietje Bruijn | Fotografie Dennis Brandsma

Foto vtwonen

Teken aan de wand

Met boekenplanken kun je eindeloos variëren in soorten, maten en hoeveelheid. Groot voordeel van de plank is dat hij in elke ruimte past, hoe groot, klein, laag of hoog die ook is. De boekenplank traditioneel? Niet als je er eigen draai aan geeft. Doop die saaie muur van onder tot boven om tot boekenmuur. Ook kun je andere items op de planken kwijt. Wissel de boeken bijvoorbeeld af met mooie vazen, planten en fotolijsten. Hier shop je alvast de leukste boekensteunen om van je wand een echte eyecatcher te maken. 

Stapelen

Een andere makkelijke manier: maak een nette stapel van je boeken en zet er bijvoorbeeld een mooie plant op, dan is de stapel ook nog functioneel. Dit geeft een nonchalante, maar toch opgeruimde uitstraling: geordende chaos. Hier bestaan ook speciale boekenzuilen voor: het boekenrek verdwijnt als het ware tussen de boeken, waardoor het net lijkt alsof er een gigantische stapel boeken in je huis staat. 

Showtime

Pronkstukken geef je een mooi plekje. Mooie kookboeken misstaan niet op het aanrecht: verticaal tegen de muur leunend of in een speciale boekenstandaard. Geeft gelijk een gezellige sfeer én is natuurlijk handig om stand-by te hebben bij het koken. In dit extra artikel zetten we onze 7 favoriete kookboeken voor je op een rijtje. 

Je kan ook je favoriete designboek op de salontafel leggen, opengeslagen op twee mooie pagina’s. Blader zo nu en dan naar een volgende – in een andere kleurstelling bijvoorbeeld – en je geeft meteen een andere touch aan je interieur. 

Opgeruimd staat netjes

De boekenkast blijft onverminderd populair, en niet voor niets. Je boeken zijn netjes opgeruimd, je kunt er veel kwijt en je hebt er een vaste plek voor. Hier vind je alles wat je moet weten voor je een boekenkast aanschaft. Heb je geen ruimte voor een grote boekenkast, ga dan voor een kast op maat, of kies voor een multifunctionele versie

Boeken sorteren

Ook niet onbelangrijk is je boekenkast op orde houden. Zet bijvoorbeeld je favorieten op ooghoogte en de wat minder populaire exemplaren op de bovenste en onderste planken. Door je boeken op kleur te sorteren krijg je een verrassende én geordende boekenkast. Houd je niet zo van al die felle kleuren, zet dan al je boeken eens met de rug naar de muur, zodat je alleen de rustige tinten van het papier ziet. Wil je binnen no-time vinden wat je zoekt, dan is sorteren op alfabetische volgorde een handige aanpak. Bekijk hier meer over het stylen van een boekenkast.

Heb je de opruimkriebels te pakken? Ga dan zelf aan de slag en maak een DIY bureau organiser. Heb je kasten in huis die eens wat liefde kunnen gebruiken? Tover een open kast om tot een echte blikvanger met deze 3 tips. Of creëer meer ruimte in huis door te ontspullen.

10 dingen die je moet weten over interieurinrichting


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10811-15470/vtwonen/partnerberichten/sos-waar-laat-je-al-die-boeken/