livios logo

Wonen als een echte royalty? Het kan met deze stylingtips voor je huis

Jammer genoeg zijn we niet allemaal geboren met blauw bloed. Toch kan ook jij leven als een echte koning of koningin. Benieuwd hoe? Met deze vorstelijke tips van vtwonen waan jij je binnen de kortste keren in jouw eigen paleis.

15477-NL

Fotografie Jeroen van der Spek | Styling Cleo Scheulderman

Foto vtwonen

Palazzo allure

Nu kun je natuurlijk voor the whole package kiezen, à la het paleis van Versailles - met ravissante kroonluchters, spiegelende vloeren en rijk gedecoreerde deuren. Die mensen verwijzen we door naar handelaars in oude bouwmaterialen en antiek. De rest raden we het volgende aan: meubels en accessoires in organische vormen en de juiste dosis luxe materialen als marmer, messing, fluweel en notenhout. Dat roept een vorstelijk gevoel op zonder dat het protserig wordt. 

Een Rembrandt aan de muur

Heb je zelf geen barokke muren met lambrisering? Kies dan voor een trompe-l’oeil behang. Niemand die het verschil ziet! En wat betreft de vermaarde kunstverzameling van de royals? Copy Paste. Want laat fotoprintbehang nog steeds een grote trend zijn. Bijvoorbeeld in de vorm van een ‘doek’ van wel drie bij drie meter met werk van een kunstschilder uit het Rijksmuseum in Amsterdam. Zo haal je doodleuk je eigen Rembrandt in huis. Wat betreft behang met een rijkdomsprikkel, zoals een fluwelig gevoel of een delicate glitter,zit je ook helemaal goed. Het is een van dé trends. 

Butler-style

Geen butler-budget? Doe de domotica-truc, huisautomatisering voor een ‘smart home’. Met één druk op de knop regel je alles in huis, van het aanzetten van de verwarming en thuiskomen in een verlicht huis tot het dichtdoen van de gordijnen. Superhandig, met een app op je smartphone. Weg stomme taakjes, hallo vrije tijd!

Met een gouden randje

Zelfs al doe je er alleen maar kraanwater in: in een glas met eentouch of gold ziet je drankje er net even wat feestelijker uit. Die kleur toevoegen aan tafel is sowieso een slimme manier om een simpele eettafel koninklijke allure te geven. Denk aan: gouden bestek, borden, serveerschaal en zelfs ijsemmer. Zo krijgt elke doordeweekse dag een gouden randje. 

Geen pottenkijkers

Paparazzi krijgen bij ons koningshuis geen kans om naar binnen te gluren. Daar zorgt niet alleen de lange oprijlaan voor, ook gordijnen maken het koninklijk paleis pottenkijkersproof. Welk soort gordijnen? Tja, da’s eh... moeilijk te zien. In je eigen paleisje zit je alleszins goed met in between-gordijnen. Die laten het licht naar binnen, maar houden nieuwsgierige blikken buiten, terwijl je zelf wél kunt zien wat er buiten gebeurt. Gevoerde gordijnen houden alle doorkijk en tocht tegen. En verbeteren bovendien de akoestiek; ook prinsessenfeestjes-proof dus.

Meer lezen? Bekijk hier stylingtips voor een modern rococo-interieur. Of laat je inspireren door de Scandinavische woonstijl, als je het toch liever houdt bij een moderne en simpele look.

10 dingen die je moet weten over interieurinrichting


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10811-15477/vtwonen/partnerberichten/wonen-als-een-echte-royalty-het-kan-met-deze-stylingtips-voor-je-huis/vtwonen