livios logo

Van terrasje doen naar terrasje maken

Zomertijd is terrasjestijd. Wie houdt er niet van om gezellig bij te praten op een mooi terras met wat vrienden en een lekker drankje. Is jouw terras aan vervanging toe of heb je er nog geen? Dan helpt Bouwmaterialen Wijckmans in Ham je graag bij de realisatie ervan!

Praktisch stappenplan

De eerste stap voor de plaatsing van je terras? Een concreet stappenplan waarin je alles op een heldere manier uitgelegd krijgt. In dit blogartikel deelt de bouwspecialist zijn professionele kennis op een toegankelijke manier.

Ontdek ons tuintoonpark

Het oog wil ook wat. Daarom besteed je maar beter voldoende tijd aan de keuze van je terrasklinkers of terrastegels. Om die selectie uiterst vlot te doen verlopen, investeerde Wijckmans in een uitgebreid tuintoonpark dat recent werd vernieuwd. Je ziet en voelt alle materialen terwijl je rustig rondkuiert en je laat inspireren door alle materialen die je rond je ziet. Heb je al enkele ideeën in je hoofd? Dan ervaar je meteen hoe die er in de praktijk uitzien. Bovendien geven de verschillende formaten die staan uitgestald in het klinkerpark je meteen ook een goed beeld van hoe een terras er bij jou zal uitzien.

Goede basis met stabilisé

Na de keuze van de klinkers, tegels of combinatie van beiden die het best beantwoorden aan jouw vereisten, is het tijd om aan het werk te gaan. De fundering van je terras bepaalt de stabiliteit ervan. Het is dus onnodig om het belang van een goed fundament te onderstrepen. Goede stabilisé maken is niet altijd eenvoudig wanneer je geen voorkennis hebt. Daarom is de klaargemaakte stabilisé die Wijckmans aanbiedt een goede optie voor wie snel en efficiënt wil werken.

Waak over een goede hellingsgraad

Met een stabilisébed van 15 centimeter dik beschik je over een solide basis voor de aanleg van je terras. Belangrijk om te weten: zorg ervoor dat de stabilisélaag een hellingsgraad heeft van ongeveer 1 procent richting je tuin. Zo garandeer je een goede afwatering van overtollig regenwater naar je tuin.

Ook bij het plaatsen van klinkers op het stabilisébed is het uiterst belangrijk om een verval van 1 à 2 centimeter te respecteren: de beste garantie voor een terras dat niet wordt omgedoopt in een vijver na een fikse regenbui.

Aan de slag!

Overtuigd om zelf aan de slag te gaan? Kom dan zeker even langs bij Bouwmaterialen Wijckmans in Ham. Je vindt er alles wat je nodig hebt om je droomterras te creëren. Van stabilisé tot klinkers en andere materialen: onze medewerkers staan je bij met raad en daad bij de keuzes die moet maken én bieden je bovendien professioneel advies voor een plaatsing volgens de regels van de kunst.

Maak vandaag nog werk van jouw gezellige terras en boek snel een afspraak bij Wijckmans Bouwmaterialen!


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10812-15395/wijckmans/partnerberichten/van-terrasje-doen-naar-terrasje-maken/