livios logo

Kom jij in aanmerking voor een renteloze lening? Ontdek het hier

Word je binnenkort eigenaar van een energieverslindende woning? En ga je deze binnen de vijf jaar renoveren? Dan kan je bovenop je hypothecair krediet voor de aankoop van je woning ook een renteloos renovatiekrediet afsluiten om de renovatiewerken te financieren. Als duurzame bank met hoge klimaatambities biedt vdk bank deze renteloze lening aan.

14935-NL

Foto vdk bank

14935-NL

Foto vdk bank

Woning energiezuiniger maken

Het Vlaamse renovatiekrediet is een hypothecair krediet met onroerende bestemming. Met deze renteloze lening wil de Vlaamse regering nieuwe eigenaars een duwtje in de rug geven om hun woning zo energiezuinig en klimaatvriendelijk te maken. Het Vlaamse Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) betaalt een keer per jaar de interesten van het renovatiekrediet terug in de vorm van een rentesubsidie. Op die manier wil ze jaarlijks 18.000 gezinnen aanmoedigen om hun woning energiezuiniger te maken.

Renoveren tot een A- of B-label

Aan de lening zijn wel een aantal voorwaarden gekoppeld. Zo moet je de renovatiewerken binnen de vijf jaar uitvoeren. Ook moet je het energielabel van de woning of het appartement verbeteren. Dit label vind je terug op het energieprestatiecertificaat (EPC) van je woning: een score van A tot F duidt aan hoe energiezuinig of -verslindend je woning is. Een woning met E- of F-label moet na vijf jaar een A-, B- of C-label krijgen, bij een appartement met een D-, E- of F-label moet je naar een label A of B gaan.

Tot 60.000 euro renteloos lenen

Hoeveel je renteloos kan lenen, hangt af van het energielabel dat je huis krijgt. Streef je naar een A-label, dan kan je tot maximaal 60.000 euro lenen met rentesubsidie. Bij een B-label is dat maximaal 45.000 euro en bij een C-label 30.000 euro. Ga je een appartement renoveren? Dan kan je tot 45.000 euro renteloos lenen als je je engageert om het appartement naar een label A te brengen en tot 30.000 euro voor een label B.

Maak een afspraak met een vdk-adviseur

Stel jij duurzaamheid bij je renovatieproject voorop? vdk bank moedigt je graag aan. Bovenop een hypothecair woonkrediet bieden wij je ook de renteloze renovatielening aan om energiebesparende werken uit te voeren. Benieuwd of je in aanmerking komt voor deze renteloze lening? Maak een afspraak voor een gesprek met je vdk-adviseur op www.vdk.be/afspraak. Hij begeleidt je en zoekt samen met jou naar de beste financiële oplossing voor jouw project. Let op: geld lenen kost ook geld.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10813-14935/vdk-bank/partnerberichten/kom-jij-in-aanmerking-voor-een-renteloze-lening-ontdek-het-hier/