livios logo

Bespaar energie met de hulp van je zwembad

We kunnen er niet meer om heen, de energieprijzen blijven maar stijgen. Veel zwembadeigenaars vrezen dan ook voor hun energierekening op het einde van het jaar. Gelukkig heeft het Leisure Pools-team tijdens de coronacrisis niet stilgezeten en zijn ze op zoek gegaan naar innovatieve oplossingen, en die vonden ze. In combinatie met een warmtepomp, zonnepanelen, een slimme meter en de nieuwste zwembadsturing van Leisure Pools uitgerust met een PLC-sturing kan jouw zwembad namelijk werken als thermische batterij op zonnige dagen.

15817-NL

Bespaar energie met je zwembad.

Foto Leisure Pools Benelux

15817-NL

Nieuwe zwembadsturing van Leisure Pools.

Foto Leisure Pools Benelux

Je zwembad als thermische buffer

Op zonnige dagen haal je binnenkort best alles uit je zonnepanelen, dit om een torenhoge energierekening te vermijden. Maar wat als je niet thuis bent en dus ook maar een minimum aan energie verbruikt? Voor mensen met een zwembad heeft Leisure Pools de ideale oplossing. Als je overcapaciteit hebt door je zonnepanelen kan je namelijk je zwembadwater verwarmen en dient je zwembad als thermische buffer. Leisure Pools koos hiervoor resoluut voor een frequentiesturing met PLC-sturing in hun nieuwe technische installatie. Deze PLC-sturing laat de zwembadtoestellen toe om te communiceren met de slimme meter. Zo wordt het overschot aan energie gebruikt om het zwembadwater op te warmen waardoor jij én minder energie verbruikt én gewoon kan zwemmen in aangenaam warm water!

Zwembadsturing 2.0

Leisure Pools creëerde hiermee dus een enorme upgrade van de reeds bestaande zwembadsturingen. Door te kiezen voor high-end materiaal kunnen ze zelfs het volledige zwembadsysteem vanop afstand monitoren, beheren en ingrijpen indien nodig. Het kunnen ingrijpen vanop afstand is nieuw in de zwembadwereld en staat bij vele zwembadbouwers nog maar in de kinderschoenen.

Nog meer energie besparen?

Kijk even na of jouw zwembadsturing wel een frequentiegestuurde pomp heeft. Met deze investering verbruik je namelijk maar 1/3 van je elektriciteit meer ten opzichte van de klassieke zwembadpomp. Ook solar lamellen zorgen voor extra warmte in het water en zijn dus steeds vaker een geliefde zwembadupgrade. En jij? Wat doe jij als zwembadeigenaar om energie te besparen?

 Voor meer informatie of vragen surf naar www.leisurepools.be.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10818-15817/leisure-pools-benelux/partnerberichten/bespaar-energie-met-de-hulp-van-je-zwembad/