livios logo

Zelf je elektriciteit leggen? Uit deze 5 systemen kan je kiezen

Wil je zelf je elektriciteit leggen, maar weet je nog niet goed naar welk type elektrische installatie je voorkeur uitgaat? Als specialist helpt Swipe Zelfbouw jou bij de juiste keuze. Op basis van jouw verwachtingen en budget zijn er vier mogelijke systemen waaruit je kan kiezen.

1. Klassieke bekabeling

Ben je op zoek naar een budgetvriendelijke oplossing? Dan is een klassiek bekabelde installatie jouw eerste keuze. Daarbij leg je een netwerk van kabels aan tussen de elektriciteitskast, schakelaars, stopcontacten en lichtpunten. Het grote voordeel is dat het elektrisch bord niet veel plaats in beslag neemt, wel moet je veel slijpwerk uitvoeren.

2. Installatie met teleruptoren

Wil je jouw verlichting kunnen dimmen en vanop afstand bedienen? Dan is een installatie met teleruptoren beter geschikt. Daarbij maak je gebruik van schakelrelais in de kast en drukknoppen om je verlichting te bedienen. Zo’n centrale sturing biedt heel wat voordelen: je hebt minder slijpwerk, je kan een uit/aan-schakelaar toevoegen en je installatie is later makkelijker uit te breiden.

3. Programmeerbare oplossing met Logo!

Een andere optie is Logo! van Siemens. Dat is een centrale sturing die je zelf kan programmeren via je computer of laptop. Het is een budgetvriendelijke oplossing als je je woning in beperkte mate wil automatiseren. Ook bij dit type installatie kan je een ‘Alles uit/aan-knop’ voorzien waarbij je met één druk op de knop alle lichten uitschakelt als je je woning verlaat of alle lichten aandoet als je binnenkomt of inbrekers wil afschrikken.

4. Niko Home Control voor klassieke bekabeling

Wil je een domotica-oplossing aan de prijs van een centrale sturing? Dan kan je kiezen voor Niko Home Control slimme schakelaars. Dat systeem biedt een vereenvoudigde klassieke bekabeling met alle mogelijkheden van domotica. Je bestuurt de installatie via slimme schakelaars en via de app. Lees hier meer over de mogelijkheden van Niko Home Control.

5. Domotica

Wil je van jouw huis de slimme woning van de toekomst maken? Dan moet je kiezen voor een uitgebreide Niko Home Control! De mogelijkheden zijn eindeloos. Bedien al jouw lichten via jouw smartphone, bekijk wie er aan jouw voordeur staat via slimme videophonie of creëer verschillende sferen. Wist je dat je Niko Home Control ook kan inzetten als beveiligings- en branddetectiesysteem? Er zit meer in domotica dan je denkt!

Zelf aan de slag?

Kies je voor een zelfbouwpakket van Swipe Zelfbouw voor je elektrische installatie? Dan kan je zelf de handen uit de mouwen steken. Nadat je een systeem gekozen hebt, ontvang je technische info, handleidingen, legplannen en de gewenste begeleiding op de werf. Heb je liever een bekabelde kast of een voorprogrammering door een expert? Ook dat is bespreekbaar. Tijdens een verkennend gesprek bespreek je alle mogelijkheden voor jouw project. Maak alvast een afspraak of vraag een gratis offerte aan. Benieuwd wat Swipe Zelfbouw voor jou kan betekenen? Surf naar www.swipezelfbouw.be.

 

9 dingen die je moet weten over elektriciteitsinstallatie


{

Het beste van Livios in je mailbox?

Volg ons op social media

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10826-16125/swipe-zelfbouw/partnerberichten/zelf-je-elektriciteit-leggen-uit-deze-5-systemen-kan-je-kiezen/