Je interieur doortrekken tot buiten? Zo creëer je een naadloze overgang

Iedereen wil graag een mooi interieur én terras. Hou je die twee graag strak en modern? Ga dan nog een stapje verder en laat je interieur doorlopen tot buiten.

Hoe je dat aanpakt zonder drempels? Je kan perfect binnen en buiten grenzeloos in elkaar laten overgaan. Een discrete sleuf is het enige dat je ziet! Dankzij het Euroline BFL tussenelement van ACO laat je je binnenvloer zonder drempels naar buiten doorlopen. Dat zorgt voor een verfijnd interieur met veel ruimtegevoel. Het ziet er niet alleen mooi uit, het is ook nog praktisch én snel geplaatst!

Water blijft buiten

Waarschijnlijk denk je: “Wat met het regenwater?” Wel, via een ingenieus afwateringssysteem loopt dat discreet weg. En ook het sijpelwater aan de raamprofielen verdwijnt via speciale sijpelgaten rechtstreeks in de goot. Wil je die trouwens aansluiten op de riolering, of sla je het water liever op in een regenwaterput? Aan jou de keuze! 

Probleemloze installatie

De traditionele afvoergoten bestaan natuurlijk ook nog steeds. Laat je die installeren in dezelfde RAL-kleur als je buitenschrijnwerk? Dan is dat ook een moderne oplossing. Maar drempelloos wonen is the next big thing. Euroline Discreet maakt dat nu nog makkelijker. Dit uniek afwateringssysteem kan je trouwens in elke bouwfase integreren. En heb je hoekramen? Geen probleem, want ACO heeft speciale hoekelementen.

Onderhoudsvriendelijk

Je terras onderhouden was nog nooit zo makkelijk. De vloer afspuiten en met een aftrekker verdwijnt het water in de goot. En ook die is onderhoudsvriendelijk. Aan de twee uiteinden zijn de toegangsluiken namelijk subtiel weggewerkt. Zo kan je het afwateringssysteem steeds bereiken. Maar dat is normaal niet nodig: met een tuinslang de sleuf doorspoelen en klaar is kees.

Drempelloos wonen

Niet alleen moderne nieuwbouwwoningen kiezen voor onze discrete afwateringssleuven. Het wordt ook steeds vaker gebruikt bij publieke gebouwen, zoals bibliotheken en rusthuizen. Maar ook voor jou is het interessant! Als je een dagje ouder wordt heb je graag een goed bewandelbare doorgang, zonder kleine trapjes. Wij maken dat mogelijk. Kortom: ACO biedt een totaaloplossing, mét oog op de toekomst!

Wil je ook een drempelloze overgang van binnen naar buiten? Zoek dan een verkooppunt bij jou in de buurt!

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media