livios logo

Drempelloos van binnen naar buiten? Kinderspel met deze innovaties van ACO

De grens van binnen naar buiten vervaagt steeds meer. Dat geldt zowel voor appartementen met een leuk balkon of mooie daktuin als voor traditionele woningen met een verhard terras. We trekken de tegels van binnen graag naadloos door zodat we ons interieur kunnen verlengen naar buiten. Maar wat dan met de verplichte drempel die zowel praktisch als esthetisch vaak een doorn in het oog is? Daarvoor heeft ACO twee innovatieve afwateringsoplossingen: de Euroline BFL en de Highline.

15520-NL

Foto ACO

15520-NL

Foto ACO

15520-NL

Foto ACO

Slagregen en druipwater

De architecturale trend van drempelloos wonen wordt alsmaar populairder, maar bij slagregen mag het water komend van de ramen en verharding natuurlijk niet binnenlopen. Ook het druipwater van de raamprofielen moet afgevoerd kunnen worden. Daarom ontwikkelden de specialisten van ACO een oplossing voor barrier-free living (BFL) die je toelaat om de Euroline Discreet Inox tegen de glaspartijen te plaatsen en zo de drempel tussen binnen en buiten tot een minimum te beperken.

Tussenelement

Met behulp van het Euroline BFL tussenelement wordt de EPDM-dichting onder het raam of de deur perfect waterdicht en onzichtbaar in de goot gebracht. Het grote voordeel van deze oplossing is de eenvoudige integratie. Je moet er enkel op letten dat de vloerplaat niet meer doorloopt tussen de dagkanten. Maar verder kan je deze gootlijn in elke bouwfase integreren: tijdens de ruwbouw, bij de plaatsing van de ramen of zelfs pas wanneer je de buiteninrichting aanlegt.

Klem

Het tussenelement klemt het EPDM-waterdichtingsmembraan in de polyesterbetonnen goot. Zo wordt het sijpelwater uit de raamprofielen naar de goot afgeleid en is waterinfiltratie naar binnen toe helemaal uitgesloten. Bovenaan zie je enkel de fijne sleuf van het sleufopzetstuk tegen het raamprofiel. De rest van het systeem blijft toegankelijk via de praktische toegangselementen.

Afwatering rondom de woning

Omdat de aluminium of kunststofprofielen van je raampartijen minder zichtbaar zijn, ogen je ramen niet alleen hoger, breder en meer minimalistisch, ze komen ook meer naar voren. Bovendien kan je met behulp van de binnen- en buitenhoeken die ACO ontwikkelde het afwateringsconcept heel gemakkelijk rondom je woning doortrekken.

Highline

Woon je in een appartement of heeft jouw woning een balkon of dakterras? Ook dan kan je genieten van de discrete afwateringsoplossing van ACO. Highline is de ideale tegenhanger van Euroline Discreet Inox BFL voor wie een drempelluwe oplossing zoekt voor op zijn balkon, daktuin of dakterras. Zo kan je de drempel tussen je binnen- en buitenruimte probleemloos verlagen van 15 tot 2 cm, zonder last te hebben van spatwater of vuil.

Discrete oplossing

Ben jij ook op zoek naar een discrete oplossing voor de afwatering aan de glaspartijen van jouw woning? Neem dan gerust een kijkje in de nieuwe ACO House & Garden brochure voor meer informatie of breng een bezoekje aan het dichtstbijzijnde ACO verkooppunt.

11 dingen die je moet weten over ramen en deuren


{

Het beste van Livios in je mailbox?

Volg ons op social media

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10835-15520/aco/partnerberichten/drempelloos-van-binnen-naar-buiten-kinderspel-met-deze-innovaties-van-aco/