Ontdek de voordelen van een drempelloze woning

Drempelloze woningen komen meer en meer voor. Naast wooncomfort, gebruiksgemak en een strakke uitstraling, zijn er nog tal van voordelen verbonden aan deze woontrend. Je hoeft je bovendien geen zorgen te maken over afwatering. Dankzij de ingenieuze oplossingen van ACO, maakt binnenvloeiend water geen schijn van kans!

Woonevolutie

Net zoals architectuur evolueert, zo ook onze manier van wonen. De leefruimte naar buiten doortrekken, is een steeds meer voorkomende trend. Je tegels naadloos laten overlopen van binnen naar buiten toe, is daarbij een must. En dit hoeft zich niet enkel te beperken tot het gelijkvloers. Ook je verdiepingen, zoals het terras of je balkon, kan je drempelloos maken.

Slimme afwatering

Naast Euroline Discreet Inox BFL, heeft ACO nu ook de slimme afwateringsoplossing Highline gecreëerd. Ideaal voor jouw terras op het gelijkvloers, maar ook je dakterras of balkon op de eerste verdieping. De Highline gootlijn kan tegen glaspartijen geplaatst worden. Het inox gootelement heeft zijwaartse sijpelopeningen en een inox designrooster of sleufopzetstuk. De afvoergoot zorgt ervoor dat je de drempel tussen je binnen- en buitenruimte mag verlagen van 15 tot 2 cm. Het gootstuk vangt vuil, spat- en druipwater afkomstig van ramen op. Van een perfecte balkonafwatering gesproken!

Troeven

Dé voornaamste troef van drempelloos wonen, is ongetwijfeld de naadloze overgang van binnen naar buiten. Dit zorgt voor een mooie uniformiteit, een look die esthetisch klopt en zorgt voor veel ruimtegevoel. Je ramen ogen bovendien breder, hoger en minimalistischer. Aangezien het niveau van je leef- of binnenruimte gelijk loopt met het niveau van je buitenterras, verleng je je interieur echt naar buiten. En zo vormt het één mooi geheel.

Euroline Discreet Inox BFL en Highline, de drempelloze, ingenieuze afwateringsoplossingen van ACO, zorgen ervoor dat binnenvloeiend water in je woning geen kans maakt. De discrete waterafvoer sluit perfect aan bij de vormgeving van je woning. De quasi onzichtbare systemen zijn bovendien erg onderhoudsvriendelijk, makkelijk te reinigen en snel te plaatsen.

Drempelloos wonen

Drempelloos wonen zit in de lift. Zowel bij publieke gebouwen zoals rusthuizen, ziekenhuizen en bibliotheken, als bij private nieuwbouwwoningen of -appartementen.

Interesse om je woning drempelloos te maken met het oog op de toekomst? Of wil je je drempelloze woning uitbreiden met een slimme afwatering voor je balkon of terras? Bezoek een ACO-verkooppunt in jouw buurt of blader door de brochure voor meer inspiratie.

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media