livios logo

Ontdek deze handige plug & play-pakketten voor regenwaterrecuperatie

Regenwaterrecuperatie voor huishoudelijk gebruik zit in de lift. Dankzij de handige all-in-one plug & play-pakketten van DS Plastics, kan je hemelwater optimaal opvangen en hergebruiken. Zo geniet je in een handomdraai van gerecupereerd, zuiver water voor binnen- en buitengebruik.

Regenwaterbeheersing

Water – ook wel het blauwe goud genoemd – is kostbaar. Maak dus maximaal gebruik van regenwater door het op te slaan en te gebruiken in en rond je woning. Bij een nieuwbouwwoning of een grondig renovatieproject is het plaatsen van een regenput trouwens in bepaalde gevallen verplicht. De Vlaamse overheid stimuleert het hergebruik van regenwater door het toekennen van subsidies.

Je kan regenwater opvangen in een ondergrondse opslagtank of regenwaterput. Een opslagtank uit polyethyleen (kunststof) of een betonnen put zijn ideaal voor de opslag van regenwater. Filters vangen takken, steentjes of bladeren op voor het regenwater in de put terechtkomt. Bij kunststoftanks heb je de keuze tussen lage inbouwmodellen (platte tanks) of standaard modellen. De lage modellen zijn ideaal voor plaatsen waar diep graven moeilijk is door de ondergrond of door een hoge grondwaterstand. Bij de lage modellen kan je in veel gevallen de noodzaak om te bemalen voorkomen, wat kostenbesparend is.

Slim Rain regenwaterrecuperatiesystemen

De Slim Rain regenwaterrecuperatiesystemen van DS Plastics kunnen in twee productgroepen worden opgesplitst: recuperatie van regenwater voor buitengebruik en voor binnengebruik. Beide systemen hebben een opslagcapaciteit van 1.500 tot maar liefst 10.000 liter water. Het kleinste model van 1.500 liter heeft een lage inbouwdiepte en kan makkelijk geïnstalleerd worden door doe-het-zelvers. Bij het plaatsen van tanks met een volume van 5.000 en 10.000 liter, komt er graafwerk met een kraan aan te pas. Weliswaar gaat het om lichte mini-kranen aangezien het gewicht van de tanks zeer beperkt is. Het plaatsen van grotere tanks vereist wel enig vakmanschap en laat je dus beter uitvoeren door ervaren experts.

Hergebruik van regenwater buitenshuis

DS Plastics biedt productpakketten aan voor regenwaterrecuperatie voor buitentoepassingen. Zo kan je het regenwater dat gestockeerd wordt in de tank, gebruiken om je tuin te besproeien, je wagen te wassen of je zwembad mee te vullen. Aangezien er geen verbinding met de woning of het waternet voorzien hoeft te worden, komen er weinig ingrijpende werken aan te pas. Een zeer budgetvriendelijke manier dus om grote volumes regenwater op te vangen en te hergebruiken in de tuin.

Hergebruik van regenwater binnenshuis

DS Plastics biedt eveneens pakketten aan voor regenwaterrecuperatie voor binnentoepassingen. Het regenwater dat je opvangt, kan je dus gebruiken als zuiver water in je woning voor je wc, wasmachine, … Uiteraard kan je dit water ook gebruiken voor buitentoepassingen. Je kan het in principe gebruiken voor alles, op drinkwater na.

Complete regenwaterrecuperatiepakketten

Het plug & play-pakket van DS Plastics bevat alles wat je nodig hebt, gaande van een opslagtank tot pomp en filters. Hierdoor blijf je gespaard van aankoopstress. Je hoeft ook geen schrik te hebben dat je de verkeerde onderdelen aankoopt of achteraf nog aanpassingen hoeft te doen. De filters en toebehoren worden immers al in de fabriek voorgemonteerd en zijn dus onmiddellijk klaar voor gebruik!

De pakketten zijn een snelle en degelijke oplossing voor woningen waar momenteel nog geen regenwaterhergebruik is voorzien of die beschikken over een verouderd systeem.

Waterdichte oplossingen

DS Plastics Watertight Solutions zet zich in om water op een duurzame manier te behandelen, beheersen en af te voeren. Hun systemen voor regenwaterrecuperatie in de vorm van handige plug & play-pakketten, zijn de ideale oplossing om hemelwater te zuiveren en te hergebruiken voor diverse binnen- en buitentoepassingen. Ontdek er meer over op hun website of zoek een lokale distributeur.


{

Het beste van Livios in je mailbox?

Volg ons op social media

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/diensten/zoek-een-bedrijf/10862-16532/ds-plastics-belgium/partnerberichten/ontdek-deze-handige-plug-play-pakketten-voor-regenwaterrecuperatie/